Cal·ligrafia i 'lettering' per als porxos d'Agramunt

El curs de la Universitat d'Estiu Art i territori finalitza amb una intervenció artística

Descarregar pdf
Composició de Laia Soler. FOTO: Laia Soler
Composició de Laia Soler. FOTO: Laia Soler
El curs de la Universitat d'estiu de la Universitat de Lleida (UdL) Art i territori, finalitza avui amb una intervenció artística amb cal·ligrafia i lettering al casc antic d'Agramunt. La desena d'alumnes matriculats al curs, que ha tingut lloc aquesta setmana a la capital del Sió, utilitzaran aquestes tècniques en murs, façanes i terra propers als porxos de la localitat -són més de 130- per plasmar les seues reflexions al voltant d'aquest espai. 
 
Ahir a la tarda, de la ma de la cal·lígrafa, Laia Soler, professora a les escoles Elisava i Superior de Disseny de Barcelona, els inscrits al curs van endinsar-se en els estils de cal·ligrafia que avui empren en la intervenció, la Carolina i la Neuland.
 
La resta de la setmana l'alumnat ha analitzat des del vessant artístic, humanístic i científic aquest tipus de construccions que són els porxos, així com els paisatges humans i urbans que s'hi generen amb professorat de les universitats de Lleida i Rovira i Virgili de Tarragona.
 
La coordinadora del curs, Maria Codorniu, explica que l'objectiu d'aquest curs de la Universitat d'estiu ha estat visibilitzar aquest patrimoni col·lectiu ja que, encara que els porxos siguin propietat privada, ocupen l’espai públic. "Hem analitzat els porxos com a espais limítrofs, d'intersecció, d'ambigüitat, etc. -afegeix- per poder plasmar després les reflexions personals dels alumnes mitjançant la cal·ligrafia.

El curs de la Universitat d'estiu Art i territori se celebra des de fa sis anys a Agramunt organitzat per l'Ajuntament de la localitat amb la col·laboració Fundació Guillem Viladot i l'Espai Guinovart.