Campanya per recaptar fons per a les recerques lleidatanes sobre la COVID-19

Dos tècnics d'esports promouen activitats solidàries a través d'Instagram

Descarregar pdf

El preparador físic Joel Donés i el tècnic esportiu Òscar Canadell han posat en marxa la campanya #LleidaEsCorona amb l'objectiu de recaptar fons per als estudis de recerca que s'han iniciat a Ponent en relació amb la infecció de la COVID-19, com ara el que impulsa la Universitat de Lleida (UdL) sobre l'efectivitat de la cloroquina. Aquesta investigació la lidera el professor i investigador de la UdL i de l'Institut de Recerca Biomèdica de Lleida (IRBLleida) Joan Fibla, conjuntament amb el metge del Servei d'Urgències de l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova i professor associat de la UdL, Oriol Yuguero, i la investigadora de la UdL, Marina Laplana.

Amb l'objectiu de lluitar conjuntament contra el coronavirus, els dos tècnics esportius han programat una setmana d’activitats que inclouen sortejos, classes i entrevistes, en què es podran fer donacions econòmiques al web de l'IRB Lleida. Amb el lema #LleidaEsCorona, la proposta arrencarà aquest diumenge 10 de maig amb l'explicació de la programació a través del perfil d’Instagram @lleidaescorona, on es donarà a conèixer quina activitat es farà cada dia. "Són moments complicats i necessitem unir esforços per la nostra ciutat i per col·laborar conjuntament", ha explicat un dels impulsors, Òscar Canadell.

L'estudi sobre la cloroquina pretén determinar l’eficàcia d'aquest medicament contra la COVID-19, tot avaluant la incidència de la infecció del coronavirus o els seus símptomes en una mostra significativa de persones que estiguin en tractament actiu amb cloroquina i derivats per malalties autoimmunes. “Si aquest medicament fos efectiu, s'haurien d'observar diferències significatives en la incidència de casos de la COVID-19, o en la manifestació dels símptomes relacionats, entre aquesta mostra i la població general”, ha explicat Fibla.

Amb aquest objectiu s'ha dissenyat un qüestionari breu per avaluar l'estat de salut de les persones que estan rebent un tractament actiu amb cloroquina o derivats per la COVID-19. El qüestionari s’ha distribuït a totes les associacions de pacients de l'Estat espanyol i a la població general.

Text: Comunicació IRBLleida / Premsa UdL

NOTÍCIES RELACIONADES:

La UdL, l’IRBLleida i l’Arnau avaluaran l’eficàcia de la cloroquina contra la COVID-19