Campus Iberus lliura els VII Premis Emprèn patrocinats pel Grup CLH

Dos propostes de les universitats Pública de Navarra i Saragossa, guanyadores en 'Idea de negoci' i 'Empresa innovadora'

Descarregar pdf
Premios C_Iberus-CLH_20201210
Un moment del lliurament. FOTO: UdL
Les propostes presentades per Asphalt Optics (Menditech), de la Universitat Pública de Navarra, en la modalitat Idees de negoci, i la de l'empresa Dive Medical, de la Universitat de Saragossa, en la categoria Empresa innovadora, han estat les guanyadores de la VII edició dels Premis Iberus Emprèn, patrocinats pel Grup CLH.
 
El projecte d'Asphalt Optics (Menditech), guardonat amb 5.000 euros, proposa solucions a problemes relacionats amb la falta d'informació de mobilitat en vies urbanes i interurbanes. Es tracta d'un dispositiu de fibra òptica que ofereix dades de flux de trànsit, velocitat, acceleració, sentit i estimació de pes en temps real. La idea s'enfoca en el disseny, fabricació i instal·lació d'aquests sensors dins d'estructures d'asfalt en diferents tipus de vies i actualment ja disposa d'un prototip amb el qual s'estan realitzant proves pilot en col·laboració amb l'Ajuntament de Pamplona.
 
Pel que fa a Dive Medical, l'empresa ha desenvolupat una tecnologia, anomenada DIVE, per explorar de manera integral, objectiva i automàtica la visió de pacients des dels sis mesos d'edat. DIVE mostra estímuls visuals en una pantalla d'alta resolució i recull els punts de la pantalla on el pacient està mirant. Aquest programari, que recull les dades automàticament usant intel·ligència artificial, permet a persones sense formació específica identificar infants amb problemes visuals, facilitant la seva derivació a l'especialista. El projecte ha rebut 7.000 euros.
 
Els premis, als quals hi optaven un total de 34 propostes, es van lliurar en un acte telemàtic presidit pel rector de la UdL i president del consorci Campus Iberus, Jaume Puy, que va agrair al Grup CLH el patrocini i impuls d'aquest certamen. Per la seua part, el president d'aquest grup empresarial, José Luis López de Silanes, va demanar a les universitats que continuïn obrint espais per potenciar el desenvolupament de l'emprenedoria i la innovació.