Campus Iberus es presenta com a model d'aliança més enllà de l'àmbit universitari

El rector de la Rioja proposa un procés de col·laboració cientificopolítica per a la Vall de l'Ebre

Descarregar pdf
AperturaCampusIberus201920
La lliçó inaugural de l'acte ha anat a càrrec de Maria Blasco. FOTO: Alvaro Aragon (Universitat de La Rioja)
"El model d'aliança d'Iberus pot traslladar-se des del universitari a àmbits del desenvolupament socioeconòmic a la vall mitjana de l'Ebre", així ho ha afirmat Julio Rubio, el rector de la Universitat de La Rioja i president del consorci Campus Iberus, que aplega les universitats de la Rioja, Lleida, Saragossa i Pública de Navarra, durant l'acte d'inauguració del curs.
 
En un context en què els quatre territoris de Campus Iberus tenen conselleries independents de la d'Educació, que s'ocupen d'universitat, recerca i innovació, "els quatre rectors estem conjurats per coordinar-nos decididament amb les quatre conselleries dels quatre territoris Iberus per impulsar un ambiciós procés de col·laboració polític i científic.

El rector de la Universitat de la Rioja ha destacat que Campus Iberus és una eina per a l'avenç social i per a la cohesió territorial. "Facin-la servir, si us plau -ha dit- són davant quatre universitats públiques decidides a ser útils a les societats que les financen".

Al voltant de 400 persones han assistit avui a Logronyo a la inauguració del curs 2019-2020 de Campus Iberus, que ha comptat amb la presidenta del Govern de la Rioja, Concha Andreu, i els rectors de les altres tres universitats - Jaume Puy i Llorens (Lleida), vicepresident de Campus Iberus; Ramón Gonzalo García (Pública de Navarra), i José Antonio Mayoral Murillo (Saragossa).
 
La conferència inaugural: Envelliment: origen de les malalties, ha anat a càrrec de Maria Blasco, directora del Centre Nacional d'Investigacions Oncològiques (CNIO). Blasco, ha detallat el contingut de la investigació que es du a terme al CNIO centrada en la comprensió de les causes moleculars de les malalties, i en particular, del càncer.
 
"Em sento orgullosa -ha dit- que un grup de tres científics espanyols (dos dels quals treballem al CNIO) hagin descrit les claus de l'envelliment en una revisió publicada recentment a la prestigiosa revista científica Cell, ja que l'envelliment de les nostres cèl·lules és font de malaltia. De manera que si volem disminuir o retardar la seua aparició hem d'atacar aquest procés", ha conclòs.

TEXT: Comunicació Universitat de La Rioja / Premsa UdL