'Cercles infinits' guanya la cinquena edició del FotoMath

Al concurs s'hi han presentat 342 imatges, obra de 148 autors

Descarregar pdf
primerpremi
Cercles infinits. FOTO:Albert Charles

Cercles infinits és el títol de la imatge guanyadora de la cinquena edició del concurs de fotografia matemàtica FotoMath. Organitzat pel departament de Matemàtica de la Universitat de Lleida (UdL), aquest certamen té com a objectiu fer palesa la presència d'aquesta ciència exacta en la vida quotidiana i animar a la recerca, la creativitat i la divulgació a través de la fotografia.

Obra d'Albert Charles, un aficionat a la fotografia d'Alcarràs, ha estat triada per plasmar un element matemàtic, els cercles, amb una gran plasticitat. Es va prendre a la “Holy Party” -la festa dels colors- que va tenir lloc en aquest poble lleidatà a l'agost.  El segon premi ha recaigut en Nombre primer, del professor de matemàtiques i també aficionat a la fotografia José Manuel Garcés; mentre que el tercer se l'ha endut el professor del departament de Química de la UdL, Jordi Casanovas.

Els tres guardonats rebran, respectivament, una càmera submergible  GoPro Hero 5 black,  una càmera Panasonic Lumix DMC-TZ70  i una tauleta Samsung Galaxy Tab A (2016).

Els membres del jurat -Núria Conde (UPF), Maite Grau (UdL), Fernando Guirado (UdL) i Ramon Gabriel (fotògraf)-, també han seleccionat 22 fotografies més com a finalistes d'aquesta edició, a la qual hi han optat 342 imatges d'un total de 148 autors. Per al jurat, són les que millor han sabut plasmar un concepte matemàtic de forma rellevant i original.

Tant les tres obres premiades com les finalistes es poden veure fins al gener de l'any vinent en una exposició al vestíbul del primer pis de l'Escola Politècnica Superior, al campus de Cappont. El Departament de Matemàtica posa la mostra a disposició dels centres educatius que hi estiguin interessats. Totes les imatges que s'han presentant al FotoMath 2017/2018 es poden descobrir, però, en l'exposició virtual del web del concurs.