Col·laboració entre el CAEM de la UdL i el Museu de Lleida

Descarregar pdf
conveniCAEM-UdL
D'esquerra a dreta: Company, Macià i Borrell. Foto: Museu de Lleida

El Centre d'Art d'Època Moderna (CAEM) de la Universitat de Lleidan (UdL) i el Museu de Lleida: diocesà i comarcal han signat un acord de col•laboració que reforçarà la vinculació acadèmica i científica de les dos institucions en l'àmbit de l'estudi i conservació del patrimoni artístic. A l'acte han participat el vicerector de Política Científica de la UdL, Albert Sorribas; el director del CAEM, Ximo Company; la directora del Museu,  Monserrat Macià; i  el president de la Comissió Executiva del Museu de Lleida i director dels Serveis Territorials de Cultura a Lleida, Josep Borrell.

L'acord té un gran interès acadèmic, científic i cultural, vista l'afinitat i complementarietat dels objectius i de la trajectòria professional de les dos institucions. El Museu de Lleida i el CAEM es comprometen a fomentar l'intercanvi d'experiències en els camps de l'estudi i conservació del patrimoni amb l'objectiu de propiciar la generació, transferència, distribució i difusió de coneixements i avenços tecnològics de tots dos centres. A fi i efecte que això sigui possible, afavoriran la participació en projectes i programes d'investigació i desenvolupament bilaterals o multilaterals; i cooperaran en programes de formació de personal investigador i tècnic.

També hi haurà un assessorament mutu en qüestions relacionades amb l'activitat d'ambdós entitats; es fomentarà l'estudi dels fons artístics del Museu per part del personal del CAEM, així com l'estudi de les obres del CAEM per part del personal del Museu; i es col•laborarà en altres activitats considerades d'interès mutu.

El CAEM, nascut l'any 2000, és un centre de recerca de la UdL que es dedica a l'estudi de l'art hispà i europeu d'època tardomedieval i moderna. El Museu de Lleida, de la seua banda, custodia, protegeix i exposa una important col•lecció d'art d'aquesta època, amb peces molt rellevants dins del context de la història de l'art català. La relació entre les dos institucions ja fa temps que existeix, pel que fa a col•laboracions científiques en els àmbits de la conservació i la restauració. La signatura d'aquest acord formalitza, doncs, aquesta relació.

Text: Comunicació del Museu de Lleida