Comunicat a la comunitat universitària

Oferta de l'equip rectoral a l'estudiantat tancat al Rectorat

Descarregar pdf
Rectorat
Edifici del Rectorat

"La Universitat de Lleida, després del procés de diàleg establert amb els estudiants que estan ocupant l'edifici del Rectorat i de les propostes que se’ls ha fet arribar, ahir per la tarda va rebre la resposta. Us traslladem les consideracions que al respecte se’ls ha fet arribar, amb l’ànim de progressar en el diàleg i cercar una solució acordada.

En aquest sentit, us fem saber les seues tres propostes i a continuació de cadascuna d’elles la resposta de la UdL.

1.  “Que la persona detinguda no tingui cap càrrec, ni pateixi cap tipus de procés. Així mateix, insistim a que es facin totes les accions necessàries per aconseguir la seva lliure absolució”.

Resposta UdL: La Universitat de Lleida no ha presentat cap denúncia contra els implicats i es compromet a no fer-ho.

2.  “Insistim a que es facin totes les accions necessàries per aconseguir que no hi haurà represàlies de cap tipus contra cap dels estudiants ni solidaris de la concentració i d’aquesta ocupació”.

Resposta UdL: La Universitat de Lleida es compromet a fer les accions possibles per a què no hi hagi conseqüències en termes legals dels participants en aquests fets. Així mateix, la UdL es compromet a no obrir cap expedient a cap dels estudiants implicats.

3.  “Que facin fora la policia, tant pública com privada, de la nostra universitat. I ens garanteixi que no permetran que aquesta torni a entrar-hi”.

Resposta UdL: La Universitat de Lleida informa que en aquest moment no hi ha cap membre dels Mossos a cap edifici de la universitat, com així ha estat, és, i serà la pràctica habitual i normal de la nostra universitat. La seva presència puntual va ser absolutament necessària davant d’un acte evident d'intimidació propiciat per un grup de persones, estudiants i persones alienes a la universitat, que van impedir l'activitat docent de la professora Imma Manso. Calia, doncs, assegurar la integritat física de la professora i dels seus estudiants. Per això, la UdL demana un compromís explícit que no s’impedirà l’exercici de la docència a qualsevol professor o professora de la universitat. D’aquesta forma, si això es garanteix, la UdL podrà tornar ràpidament a la vida acadèmica normal.

Esperem que aquesta resposta permeti encaminar la solució dialogada a aquesta situació de forma immediata i permeti, igualment, la desocupació dels espais de l'edifici del Rectorat de la universitat.

 

D'altra banda, la Universitat de Lleida informa que els ocupants de l’edifici del Rectorat - Facultat de Lletres han bloquejat aquesta nit la porta d’entrada principal i el pas per les escales i ascensors al col·locar cadires i altre mobiliari.

Després de dialogar-hi s’ha restablert la lliure entrada per la planta principal i la lliure circulació per l’edifici.

La Universitat de Lleida lamenta els problemes que s’han pogut trobar, tant professors, estudiants com personal d’administració, quan han volgut accedir aquest matí a l’edifici del Rectorat i continua manifestant la seva oferta de diàleg per restablir definitivament la situació plantejada."

 

Text: Consell de Direcció de la UdL