Conviden els lleidatans a cosir una bandera per la diversitat cultural

En una iniciativa de la Càtedra de Periodisme de la UdL i la Fundació Ferreruela

Descarregar pdf
diaD-UdL
Cartell de la jornada El dia D: Àfrica com mai no l'havies vista

Fins al 6 d'octubre, tothom qui vulgui pot portar teles i retalls de roba de qualsevol mida o color al vestíbul de l'edifici del Rectorat de la Universitat de Lleida, a la Fundació Ferreruela Sanfeliu (Avinguda Doctor Fleming, 14) i a l'Estudi Pometa Gràfica (Passeig de Ronda, 61). Seran per cosir una bandera (mida XXL), que es penjarà el 14 d'octubre a la façana del Rectorat i que donarà el tret de sortida, l'endemà, a la jornada El DIA D: Àfrica com mai no l'havies vista, una iniciativa de la Càtedra de Periodisme i Comunicació de la UdL i la Fundació Ferreruela Sanfeliu.

La "Gran bandera de la diversitat cultural", és una intervenció artística conceptualitzada i que serà executada per l'artista gironina, Tere Recarens, i el col·lectiu lleidatà ZZZ. Una setmana prèvia a la penjada de la bandera, del 9 al 13 d'octubre, entre les 10.00h i les 19.00h, es cosiran, a ritme de música africana, les teles que s'hagin recollit i que conformaran un gran collage de roba i de missatges de tots aquells que vulguin participar-hi, també en la cosida de la bandera.

Segons els organitzadors, aquesta acció, que es connecta amb la tradició africana d'utilitzar els teixits com a mitjans de commemoració i comunicació, servirà per promoure i estimular el debat social i la participació. "Convidem la ciutadania no només a visitar la performance, sinó també a col·laborar-hi, tot aportant teles o fins i tot cosint-les", afegeixen.

Tere Recarens, especialista en accions i instal·lacions que proposen reflexionar sobre l'entorn o la societat, ha exposat al MACBA, Arts Santa Mònica, MUSAC, Arco o la Fundació Joan Miró, entre d'altres. Ha treballat a l'Àfrica en el desenvolupament del projecte Maa Tere Manalen, i amb el tèxtil com a motiu i material a Fucking Glory. En la "Gran bandera de la diversitat cultural" treballarà amb el col·lectiu artístic ZZZ, avesats a utilitzar l'art i els processos artísitcs com a eines de comunicació i interacció social, segons expliquen ells mateixos.

Més informació

Dossier intervenció artística
Programa "El Dia D"