Crue valora positivament el manteniment de l'actual selectivitat per a 2024

Les universitats continuaran treballant amb el govern per fixar el nou model

Descarregar pdf
selectivitat juny23c
Proves del juny de 2023 a Lleida / Foto: UdL

Crue Universidades Españolas valora positivament la decisió del Govern central en funcions de mantenir el format actual de l'Avaluació d'Accés a la Universitat (EvAU), la coneguda com a "selectivitat". Aquesta associació ja va sol·licitar l'ajornament del projecte de Reial decret el mes de maig passat en considerar que no existia temps suficient per a posar en marxa un nou model d'accés que podria perjudicar greument l'estudiantat que en aquest curs 2023-2024 comença l'últim curs de Batxillerat.

La presidenta de Crue, Eva Alcón, considera "important" l'anunci d'aquesta decisió en aquest moment en el qual l'estudiantat de Batxillerat "està a punt d'iniciar el curs i ha de conèixer les regles del joc".

Alcón reitera el compromís institucional i social de Crue i la seua voluntat de treballar conjuntament amb els ministeris d'Educació i Universitats, els pròxims mesos, per a optimitzar la realització d'unes proves que tanta repercussió tenen per a l'estudiantat. "Tenim l'experiència de moltíssims especialistes que porten anys treballant sobre el tipus de model i la durada de l'examen. Aquesta experiència no la podem perdre i això és el que les universitats podem aportar", conclou.

Text: Comunicació Crue Universidades Españolas