Dan Barrett Classic Jazz All Stars, en concert a la UdL

El quintet del trombonista nord-americà ofereix demà una actuació gratuïta

Descarregar pdf
Dan Barrett Promo 2b
El trombonista Dan Barrett. FOTO: cedida per Quadrant Corner
Considerat per la crítica especialitzada com un dels més importants músics de jazz de l'escena internacional, el trombonista nord-americà, Dan Barrett, acompanyat del seu grup, ofereix demà un concert gratuït a la Universitat de Lleida.
 
Dan Barrett Classic Jazz All Stars, format per Richard Busiakiewicz (piano), Guillaume Nouaux (bateria), Nicky Parrott (contrabaix i veu), Enric Peidro (saxo tenor) i el mateix Barrett, actuarà dimarts 12, a partir de les nou del vespre, a Sala d'actes de l'edifici del Rectorat.

Trombonista i arranjador musical, Barrett ha format part de les orquestres de Benny Goodman, Woody Herman o Buck Clayton, i ha acompanyat en concerts i gravacions a intèrprets de la talla de Rosemary Clooney, Mel Tormé o Tony Bennett entre altres.
 
Les seues influències inclouen grans trombonistes com Lawrence Brown, Dickie Wells o Jack Teagarden i la seua  producció discogràfica, ja sigui com a líder o "sideman", inclou a músics de la talla de Bucky Pizzarelli, Dave McKenna, Marty Paich, Howard Alden, Warren Vaché, Randy Sandke, Ruby Braff, Doc Cheatham, Scott Hamilton, Harry Allen, etc.
 
Barrett també és conegut per haver participat a les bandes sonores de pel·lícules com ara "Cotton Club" (1984) de F. F. Coppola i les de W. Allen, "Balas sobre Broadway" (1994), "Poderosa afrodita" (1995), "Tothom diu I love you" (1996).