Darrer dia de les jornades de recerca per alumnat de batxillerat

Prop de 1.000 joves hauran participat en les tres sessions organitzades per l'ICE

Descarregar pdf
jornadesrecercaUdL2019
Assistents a les jornades a l'auditori del campus de Cappont. FOTO: ICE-UdL
Seran prop d'un miler de joves, alumnat de primer de batxillerat d'una quinzena de centres de la demarcació de Lleida, els què hauran participat a les XII Jornades de Recerca que organitza l'Institut de Ciències de l'Educació (ICE) de la Universitat de Lleida (UdL) amb l'objectiu d'orientar i donar eines perquè puguin elaborar els seus treballs de recerca.
 
Per primer cop, aquesta edició ha passat d'un a tres dies, degut al gran volum de centres que demanen poder-hi assistir, explica Francesc Alamon, responsable de la coordinació de professorat de secundària i batxillerat de l'ICE.  Així, les primeres dos sessions van tenir lloc els passats 31 de gener (àmbit social i humanístic) i 1 de febrer (àmbit científic, tecnològic i matemàtica), i la darrera, que se celebra demà, a l'Auditori del Centre de Cultures del campus de Cappont, estarà dedicada als dos àmbits. 

L'alumnat de 1r de batxillerat, tant de centres públics com concertats que hi assisteix acompanyat del seu professorat, rep primerament una xerrada dels especialistes de la UdL en metodologia de recerca, Rocío Garcia Carrión (àmbit humanístic i social), i José Antonio Martínez-Casasnovas (àmbit científic i tecnològic).
 
Després d'aquesta introducció, la jornada continua amb les explicacions de companyes i companys de 2n de batxillerat que van ser guardonats per la qualitat dels seus treballs en el premi que la UdL convoca cada any.
 
Per acabar, se'ls presenta el Projecte Itinera on professorat de la UdL ofereix assessorament i recursos perquè els treballs de recerca es puguin realitzar en el marc d'un projecte d'investigació universitari. Així, el treball es tutoritza conjuntament des de la Universitat i el centre de batxillerat. Enguany, el professorat de la UdL ofereix 120 temes per a treballs de recerca, un 60% dels quals són de l'àmbit de les ciències socials i les humanitats.