David Trueba clou la 14a Setmana de la Comunicació

L'escriptor, guionista i director critica l'IVA que s'aplica al cinema

Descarregar pdf
setmana comunicació trueba
Trueba ha parlat també de periodisme i veritat Foto: Setmanacom - UdL

L'escriptor, guionista i director David Trueba ha criticat l'IVA que s'aplica al cinema, atribuint-lo a "la mania que ens tenen als del cine al Govern". Així ha valorat l'anunci que es mantindrà l'IVA Cultural del 21% en aquest sector mentre que es rebaixarà al 10% al teatre, la dansa, els concerts o els toros. Trueba ho ha dit aquest dijous durant la cloenda de la 14a Setmana de la Comunicació de la Universitat de Lleida (UdL).

"És més aviat ridícul. D'alguna manera estan cobrant-se una peça a la qual tenien ganes, però al final estan perjudicant una indústria, la de l'audiovisual, amb molt futur a Espanya", ha afirmat el director de films com ara Vivir es fácil con los ojos cerrados (2013), que va aconseguir sis premis Goya.

Trueba també ha parlat de periodisme. "És una professió on comences de 0 cada dia", ha afirmat. A més, està sotmesa a una campanya de desprestigi. El conferenciant ha acabat la ponència amb un consell a l'estudiantat del Grau de Periodisme i Comunicació Audiovisuals de la UdL: "fieu-vos de les vostres intuïcions, d'allò que creieu que en aquell moment pot funcionar. No feu cas del que vol la gent, feu el que us ompli. En el vostè futur veureu que tot el que us he dit no és casualitat".


Text: Equip de premsa de la Setmana (alumnat del grau de Comunicació i Periodisme Audiovisuals) / Oficina de Premsa UdL