Els formats documentals, a la Setmana de la Comunicació

Samanta Villar dóna el tret de sortida a les activitats de la 15a edició

Descarregar pdf
Samanta Villar
La periodista Samanta Villar. FOTO: Prisa Radio (CC BY-NC 2.0)

Les docusèries, els podcasts radiofònics, els documentals -d'animació, d'arxiu i també els més testimonials- són els protagonistes de la 15a Setmana de la Comunicació de la Universitat de Lleida (UdL), que tindrà lloc del 16 al 19 d'abril a la Facultat de Lletres, a l'edifici del Rectorat. El programa s'inicia amb la jornada de portes obertes del Grau de Comunicació i Periodisme Audiovisuals, adreçada a estudiantat de Secundària, i la conferència inaugural Viure-ho per contar-ho, a càrrec de la periodista catalana Samanta Villar, coneguda pel programa Conexión Samanta.

Sota el títol Mirades documentals, l'edició d'enguany comptarà, gràcies a la col·laboració amb Animac, amb Mario Torrecillas, director de PDA (Petits Dibuixos Animats), un projecte de pel·lícules d'animació amb dibuixos que han fet escolars arreu del món.

També hi participaran Pol Izquierdo, director dels programes de Televisió de Catalunya Aeroport, Emergències, Veterinaris o Caçadors de bolets; María Jesús Espinosa, directora de Podium Podcast, la xarxa de continguts sonors de Prisa Radio que va ser guardonada amb un Ondas 2016; Alejandro Flórez, director de continguts de Discovery a Espanya i Portugal;  Félix Pérez Hita,  un dels responsables del projecte Pantalles CCCB, continuació a Internet del programa Soy Cámara (CCCB-TVE2); el fotògraf de natura, Jordi Bas, i l'escriptora i periodista peruana Gabriella Wiener, autora de Sexología, Nueve lunas: viaje alucinado a la maternidad o Dicen de mí.

A més a més, aquest any se sumen a la Setmana de la Comunicació les projeccions dels vuit documentals a concurs de la Mostra de Cinema Llatinoamericà de Catalunya, entre els dies 16 i 25 d'abril, a la Facultat de Lletres. Mentre que el passi de Generación: Buñuel, Lorca, Dalí, de Javier Espada i Albert Montón (Espanya/Mèxic 2018), s'inclou en el programa de la Setmana, ja que  vindrà un dels seus directors; la resta de projeccions es faran als matins.

La col·laboració entre la UdL i la Mostra també és fa palesa en la composició del jurat de la Secció Oficial de Llargmetratges Documentals de la Mostra que estarà integrat pels professors de la Universitat de Lleida: Antonieta Jarne, Sandro Machetti, i Jorge Nieto.

Un any més, l'alumnat de 3r del Grau de Comunicació i Periodisme Audiovisuals participa en l'organització i desenvolupament de la Setmana, amb una web, una newsletter i la seua repercussió a les xarxes socials.