Dos projectes de la UdL rebran 139.000€ del programa RecerCaixa

Liderats per Gemma Filella, de la Facultat de Ciències de l'Educació, i Jordi Palacín, de la Politècnica

Descarregar pdf
Filella-Palacin
Gemma Filella i Jordi Palacín
Dos projectes d'investigació de la Universitat de Lleida (UdL) rebran prop de 139.000 euros del programa RecerCaixa. Estan liderats per la professora Gemma Filella, de la Facultat de Ciències de l'Educació, i Jordi Palacín, de l'Escola Politècnica Superior (EPS). La iniciativa, promoguda per 'La Caixa' i l'Associació Catalana d'Universitats Públiques (ACUP), donarà suport a 26 iniciatives, seleccionades d'entre un total de 362 de la convocatòria del 2013.
 

Els projectes, que es desenvoluparan al llarg dels dos propers anys, pretenen donar resposta a problemes i reptes de la societat actual. S'emmarquen en les àrees d'educació, inclusió social, discapacitat, ocupació i salut pública. La idea de l'EPS, amb el títol Millora de l'autonomia individual d'una persona amb discapacitat mitjançant la incorporació a la llar d'un Assistent Personal Robòtic d'alta mobilitat, rebrà 78.000 euros del programa RecerCaixa, la quantitat màxima. El projecte de Filella, Elaboració i avaluació d'un videojoc educatiu com a eina per a la millora del benestar emocional i social, en percebrà 60.846.

El programa RecerCaixa ja col·labora econòmicament amb altres projectes de la UdL, com ara Arqueologia experimental al Camp d'Experimentació de la Protohistòria (CEP) de Verdú: recerca i servei als centres educatius, encapçalat per la professora de la Facultat de Lletres Natàlia Alonso,  o el panís multi-vitamínic de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agrària.

Més informació

Llistat dels projectes seleccionats