Dret i Economia de la UdL, entre les 50 millors del món

Segons el primer rànquing mundial d'universitats elaborat per la Comissió Europea

Descarregar pdf
DretEconomiaUdL2014
La Facultat de Dret i Economia. / Foto: UdL

Els estudis d'empresarials i d'economia que s'imparteixen a la Facultat de Dret i Economia de la Universitat de Lleida figuren en el lloc 46 del primer rànquing mundial d'universitats fet per la Comissió Europea. Es tracta d'U-Multirank, que inclou fins a 850 institucions universitàries -un 62% europees- d'un total de 74 països i que ha estat elaborat per un grup de professors de les universitats de Twente i Leiden (Holanda), Lovaina (Bèlgica) i el Centre per l'Educació Superior d'Alemanya.

Només altres dos universitats de l'Estat espanyol apareixen en el llistat en aquesta àrea de coneixement. Són la Universitat de Deusto, al lloc 47, i la de Navarra, al 56. Les altres àrees de coneixement disponibles a U-Multirank són les enginyeries elèctriques i mecàniques i la física, tot i que l'any vinent es preveu afegir noves disciplines com ara la psicologia, la informàtica i la medicina.

El rànquing elaborat per la Comissió Europea, també divideix les universitats en cinc classificacions independents: reputació investigadora, qualitat del professorat i de la docència, orientació internacional, èxit en la transferència del coneixement (acords amb empreses) i contribució al creixement econòmic regional.

Tant el rector de la UdL, Roberto Fernández, com la degana de la Facultat de Dret i Economia, María José Puyalto, han expressat la seua satisfacció per l'excel·lent classificació dels estudis d'empresarials i economia de la Universitat de Lleida. En aquest sentit, Puyalto ha afegit que darrerament el seu centre està rebent molt bones notícies, com ara la admissió de la Facultat de Dret i Economia en l'Institut Europeu de Lleis (ELI) com a observadora institucional.

ELI és un centre dedicat a dirigir i facilitar la investigació, formular recomanacions i proporcionar orientació pràctica en el desenvolupament del Dret Europeu. La UdL, és la segona universitat catalana després de la de Girona, que hi forma part.