La recerca educativa, a debat en un congrés internacional a la UdL

Investigadors d'Europa i Amèrica abordaran temes com la violència de gènere o l'acollida de refugiats

Descarregar pdf
cappont
La trobada es desenvolupa en diferents espais del campus de Cappont / Foto: UdL
La prevenció de les violències de gènere en els espais d'oci, les societats multiculturals inclusives davant els refugiats i les minories ètniques, els reptes del treball social en l'actualitat o la qualitat de la formació del professorat d'educació infantil són alguns dels temes que es posaran sobre la taula a partir d'aquest dijous, 4 de juliol, a la Universitat de Lleida (UdL), en el marc del 6è Congrés Internacional Multidisciplinari de Recerca Educativa. Més de 500 investigadors d'una quinzena de països d'Europa i Amèrica participaran en la trobada.
 
Organitzat per l'Associació Multidisciplinària d'Investigació Educativa (AMIE), el congrés es desenvoluparà fins divendres en diferents edificis del campus de Cappont: el Centre de Cultures, la Facultat d'Educació, Psicologia i Treball Social, i la Facultat de Dret, Economia i Turisme. En total, es presenten 207 comunicacions, agrupades en 15 àrees de recerca.
 
Entre els participants -de països tan diversos com els Estats Units, Brasil, Suècia, Honduras o Canadà -hi ha una setantena de representants de la UdL amb 27 estudis sobre temes com ara l'alumnat gitano a l'educació primària, les expectatives d'aculturació i discriminació en descendents de migrants a Lleida, la resiliència del professorat novell, la implicació de les famílies estrangeres en l'educació dels seus fills, o la violència per orientació sexual, identitat o expressió de gènere a les universitats catalanes.
 
Entre els ponents destacats trobem l'exprofessora de la Universitat de Calgary Shirley Steinberg, referent en pedagogia crítica i cofundadora del projecte The Paulo and Nita Freire International Project for Critical Pedagogy per promoure la justícia social. La conferència inaugural, amb el títol Profiguració, educación intergeneracional i millora social, anirà a càrrec del catedràtic de Sociologia de la UdL Fidel Molina. Mentre, l'encarregat de la cloenda serà un dels cofundadors de la World Educational Research Association (WERA),  John Ong Kim Lee, que repassarà els 10 anys de funcionament d'aquesta entitat i els cinc congressos internacionals organitzats per AMIE fins ara.
 
 

MÉS INFORMACIÓ:

Programa del 6è Congrés Internacional Multidisciplinari de Recerca Educativa