El Campus Itinera aplega per segon any més de 200 joves

Igualada s'estrena en les activitats d'estiu per a alumnat de secundària

Descarregar pdf
UdLcampusitineraICE2019
L'alumnat del curs La vida microscópica que te rodea: salud y arte muntant l'exposició el darrer dia del Campus Itinera. FOTO: ICE UdL
Un total de 107 nois i 101 noies dels darrers cursos d'ESO, batxillerat i cicles formatius de graus superior han participat les darreres setmanes en el Campus Jove Itinera que organitza l'Institut de Ciències de l'Educació de la Universitat de Lleida (UdL).
 
Per segon estiu consecutiu, la UdL ha acollit més de 200 joves en les activitats al voltant de diferents àmbits de recerca que han programat el personal docent i investigador universitari i el professorat de Secundària.
 
Enguany els cursos han tingut lloc als campus de Cappont, ETSEA, Ciències de la Salut i per primer cop al campus d'Igualada, on alumnat de secundària ha après d'una manera pràctica com es treballa en un laboratori químic i quin és el procés de fabricació d'una pell en l'activitat La química en els objectes i l'entorn del dia a dia.
 
La UdL ha ofert onze cursos sobre psicologia, veterinària, robòtica, videojocs, impressió 3D, grafologia, energia tèrmica o microbiologia. Precisament, el curs  La vida microscópica que te rodea: salud y arte ha estat un dels més populars, amb 25 inscrits.
 
El jovent ha conegut com es treballa en un laboratori biomèdic tot recollint mostres de microorganismes en objectes quotidians com ara els mòbils, la sola de les sabates i analitzar-les després al microscopi per entendre millor la seua funció, si són beneficiosos o perjudicials i la importància que tenen per al nostre metabolisme. 
 

Després han deixat volar la seua creativitat per convertir la ciència en art, explica la professora de Medicina de la UdL que ha coordinat el curs, María Ángeles de la Torre. Així, equipats amb els materials estudiats han muntat una exposició divulgativa sobre els microorganismes.