El Campus Jove Itinera recupera la presencialitat

Hi participen prop de 150 joves de secundària, batxillerat i cicles formatius

Descarregar pdf
itinera
El taller Energia en els edificis: com la simulació i la realitat virtual ajuden la sostenibilitat. FOTO: ICE-UdL
Després de dos anys en format virtual, el Campus Jove Itinera recupera la presencialitat. Durant dos setmanes -des d'avui i fins al 8 de juliol-, prop de 150 de joves de secundària, batxillerat i cicles formatius de Lleida i comarques, la Franja i Igualada, participaran en els cursos organitzats per l'Institut de Ciències de l'Educació de la Universitat de Lleida (UdL).
 
L'objectiu de l'activitat és acostar i donar a conèixer la universitat als joves, ajudar-los a descobrir aficions i fins i tot quina és la seua vocació, expliquen els organitzadors, que destaquen la tornada a la presencialitat perquè l'alumnat pugui viure aquesta experiència in situ i compartir-la amb altres companys i companyes.
 
El Magical, el Pla de la Massa a Igualada, diferents espais del campus ubicat a Cappont (Facultat d'Educació, Psicologia i Treball Social, Escola Politècnica Superior, edifici Polivalent) i de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agrària i Forestal i de Veterinària, són l'escenari dels tretze tallers programats en aquesta quarta edició del Campus Jove Itinera.
 
Des d'aprendre tècniques de mindfulness per superar l'estrès i els problemes emocionals, crear un escape room en anglès, enregistrar un curtmetratge, endinsar-se en el món dels efectes visuals que s'utilitzen al cinema i produccions audiovisuals, fins a aprendre a diferenciar les cèl·lules de la sang, el semen, el fetge i l'intestí de diferents animals, conèixer el consum energètic d’un edifici, o descobrir quins experiments es fan en un laboratori químic.