El Màster en millora genètica vegetal, distingit per la seua internacionalització

Amb la menció 'International Master's Programme' de la Secretaria d'Universitats i Recerca

Descarregar pdf
mastergeneticavegetal
El màster aborda el desenvolupament de noves varietats / Foto: ETSEA

El Màster universitari en millora genètica vegetal de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agrària de la Universitat de Lleida i l'Institut Agronòmic Mediterrani de Saragossa del Centre Internacional d'Alts Estudis Agronòmics Mediterranis, ha estat distingit amb la menció 'International Master's Programme' (IMP) que impulsa la Secretaria d'Universitats i Recerca amb l'objectiu de promoure els estudis amb un alt grau d'internacionalització que s’imparteixen a Catalunya.

Altres 58 màsters oficials i propis de les universitats de Barcelona, Autònoma de Barcelona, Politècnica de Catalunya, Pompeu Fabra, Girona, Rovira i Virgili, Ramon Llull, la Barcelona Graduate School of Economics, la Fundació Privada Universitària EADA, l’Institut Barcelona d’Estudis Internacionals i l’IESE,  han obtingut aquesta nova distinció del Govern català que "permet visualitzar els programes amb més dimensió internacional que imparteixen les nostres universitats”, en paraules del director general d’Universitats, Lluís Jofre.

Els màsters distingits amb la menció IMP han estat avaluats en una convocatòria pública de l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca en base als criteris següents: les llengües en què s’imparteix, els mèrits del professorat, i la inserció professional i en programes de doctorat. A més, era necessari que la titulació tingués una trajectòria de dos anys –o que provingués de la reestructuració d’un màster anterior–, així com una matriculació mínima de 20 estudiants, dels quals un 30% provinguin de l’estranger.
 
El Màster universitari en millora genètica vegetal de la UdL s'ofereix des del curs 2006-2007. Actualment el cursen una trentena d'alumnes que provenen de diferents punts de l'Estat, Algèria, Bolívia, Egipte, Malta, Marroc, Senegal, Tunísia i Turquia. Les classes s'imparteixen a Saragossa en castellà, anglès i francès per part d'una setantena de professors d'un total d'11 països.

Concebut per formar professionals en l'àmbit de la millora genètica vegetal, els capacita per desenvolupar noves varietats adaptades a les diferents condicions ambientals i que s'integrin en sistemes agraris viables ambientalment i econòmicament. El Màster integra instruments de biologia molecular, biologia cel·lular, genòmica, biotecnologia i bioinformàtica per millorar l'eficàcia dels programes de millora tradicionals.

Més informació

Màster universitari en millora genètica vegetal