El Programa Sènior arrenca la seua 10a edició

Amb un centenar d'alumnes entre la diplomatura i el títol d'especialista

Descarregar pdf
ProgramaSeniorUdL2015
D'esquerra a dreta: Roca, Garcia, Parra, Florensa i Molina Foto: Sèniors UdL

Un centenar d'alumnes del Programa Sènior ha començat oficialment aquest divendres el curs 2015-2016 a la Universitat de Lleida (UdL), amb un acte institucional a la Sala de Juntes de la Facultat de Dret i Economia, al campus de Cappont. Aquest títol propi de la UdL arriba a la seua desena edició amb tres cursos sobre cultura, ciència i tecnologia. La mitjana d'edat de l'estudiantat és d'uns 58 anys.

La conferència inaugural de curs ha anat a càrrec del fins fa poc director del Centre de Formació Contínua (CFC) i catedràtic de Sociologia de la UdL, Fidel Molina, que ha parlat sobre els conflictes quotidians i les possibilitats de "reconvertir-los" en veritables oportunitats de millora. "Els conflictes no volen dir 'violència', sinó disparitat d'opinions i punts de vista, que poden enriquir la vida quotidiana", ha subratllat Molina. En aquest sentit, "els sèniors estan en una situació immillorable per ser bons mediadors per la seua experiència vital", ha afegit.

A l'acte també han assistit el vicerector de Docència, Francesc Garcia; el president del Consell Social de la UdL, Ramon Roca; l'actual director del CFC-UdL, Carles Florensa; i la regidora de la Paeria i professora de la UdL, Montse Parra.


El programa sènior compta actualment amb tres plans funcionant alhora: una diplomatura que s'extingirà en el termini de dos anys, l'actual diploma en Cultura, Ciència, Tecnologia i Societat; i l'especialitat en les mateixes branques del coneixement.