El consum responsable, eix de la 4a Setmana de la Sostenibilitat a la UdL

El cantautor Roger Mas participa en la inauguració amb un concert sonoritzat amb energia solar

Descarregar pdf
horturba-sostenibilitatUdL
El programa inclou un taller d'hort urbà / Foto: Cooperativa Lo Fato
Les alternatives de consum en l'alimentació, el vestit o l'ús de l'energia centren enguany la quarta Setmana de la Sostenibilitat de la Universitat de Lleida (UdL), que es desenvoluparà entre els dies 20 i 27 de març amb activitats a tots els campus. El concert de la inauguració, aquest dijous davant del Rectorat, anirà a càrrec del cantautor de Solsona Roger Mas. L'actuació se sonoritzarà amb energia solar d'Intiam Ruai i Fundació Terra. La festa es completa amb el carrusel ecològic Nautilus de La Baldufa i jocs de fusta de Tombs Creatius.
 
El programa de la Setmana de la Sostenibilitat inclou dos tallers. El primer, sobre com fer un hort urbà, anirà a càrrec de membres de la Cooperativa Lo Fato, una entitat que aposta pels productes ecològics de proximitat produïts en condicions justes, tant pel pagès com per la terra. El segon se centra en la reutilització de menjar i l'impartiran consultors d'Ecostudi.
 
Pel que fa a les xerrades, tractaran temes com les alternatives per a una alimentació de qualitat i econòmica, l'energia neta a casa i les opcions per a fer autoconsum (amb la cooperativa d'energia verda Somenergia, i la banca ètica. També s'ha previst una visita a les instal·lacions que l'associació d'inserció sociolaboral de Càritas Troballes té al turó de Gardeny, en què recull roba i joguines.
 
La cloenda de la 4a Setmana de la Sostenibilitat a la UdL servirà per lliurar els premis del II Concurs d'Idees Sostenibles i la presentació de la tercera edició.

Més informació

Programa de la 4ª Setmana de la Sostenibilitat a la UdL