El documental 'Raíces y clamor', a la 'Haima per un Sàhara lliure'

Ebbaba Hameida presenta el curt que s'ha visionat a l'ONU i al Parlament britànic

Descarregar pdf
Ebbaba Hameida en una intervenció a l'ONU. FOTO: facebook.com/raicesyclamor
Ebbaba Hameida en una intervenció a l'ONU. FOTO: facebook.com/raicesyclamor

El documental Raíces y clamor, dirigit per Ebbaba Hameida i realitzat per Saâd Jebbourde, es projectarà al Rectorat de la Universitat de Lleida (UdL) aquest dijous dia 7 d'abril, a les set de la tarda, dins una nova edició de la 'Haima per un Sàhara lliure'. La jove periodista i directora del curt serà l'encarregada de presentar-lo després que hagi estat visionat a diferents ciutats de l'Estat, al Parlament britànic, al Consell de Drets Humans de Nacions Unides a Ginebra, a París, a Buenos Aires o a la Universitat de Nairobi (Kènia), entre d'altres.

Produït per Dajla.Org, amb el patrocini de la Universitat Complutense de Madrid, el documental retrata la fortalesa i els fonaments de la cultura sahrauí com a pilars de la seua lluita al desert des de fa 40 anys, a través de la mirada de deu joves sahrauís que viuen a Espanya, com la directora del curt.

Aquest serà el plat fort de la jornada que anualment organitza l'Oficina de Desenvolupament i Cooperació de la Universitat de Lleida (ODEC), l'Associació d'Amics del Sàhara de les Terres de Ponent (AASTP) i la Coordinadora d'ONGD i aMS de Lleida per informar i sensibilitzar del conflicte sahrauí.

''Haima per un Sàhara lliure' tindrà lloc al campus del Rectorat el dia 7, tot coincidint amb l'any que se celebra el 40è aniversari de la proclamació de la República Àrab Sahrauí Democràtica (RASD), al 1976.

La jornada s'inicia amb la tradicional plantada de la haima (tradicional tenda sahrauí) a la Plaça Víctor Siurana al voltant de les 10.00h. Al matí, es duran a terme tallers per a escolars sobre el Sàhara Occidental a càrrec de l'Associació d’Amics del Sàhara de les Terres de Ponent, mentre que a la tarda es podrà degustar te sahrauí i assistir al contacontes infantil Amarg, Dolç i Suau, d'ACAPS Wilaia Alt Penedès.

Durant tot el dia es podran veure dos exposicions: Les mines antipersona al Sàhara Occidental, de Francesc Dugo, cedida per Sabadell Acull Infants Sahrauís, al vestíbul del Rectorat; i La metàfora del poble sahrauí, de la Fundació Lleida Solidària, a la Plaça Víctor Siurana.

MÉS INFORMACIÓ:

Programa de la jornada Haima per un Sàhara Lliure
 

Tràiler del documental Raíces y Clamor dirigit per Ebbaba Hameid Hafed i editat ptr Saâd Jebbour Najda