El nou edifici de Veterinària començarà a funcionar parcialment al febrer

Un cop enllestides les obres de la primera planta, on hi ha la sala de necròpsies

Descarregar pdf
ObresVeterinariaUdL2017
El rector i el president de la Diputació, durant la visita d'obres Foto: J.M. Sentís (UdL)

La Universitat de Lleida (UdL) podrà estrenar aquest proper mes de febrer part del nou edifici on s'impartirà el doble grau de Veterinària i Ciència i Producció Animal, al campus de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agrària (ETSEA). Concretament, la sala de necròpsies, la cambra de refrigeració i els laboratoris situats a la planta baixa. Coincideix amb l'inici del segon quadrimestre, moment en el qual estan programades les pràctiques. Això permetrà complir la planificació docent prevista perquè l'alumnat dels últims cursos pugui començar a fer ja disseccions d'animals. 

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, i el rector de la UdL, Roberto Fernàndez, van visitar divendres el desenvolupament dels treballs acompanyats del gerent de la UdL, Josep Maria Sentís; el vicerector de Campus, Jesús Avilla; el vicerector de Docència, Paco Garcia; i el director de l'ETSEA, Narciso Pastor. El cost estimat de l'edifici i de l'equipament és de 2.868.000 euros, finançats per la corporació lleidatana, en base al conveni  marc de col·laboració entre la Diputació de Lleida i la Universitat per a l'impuls i la construcció dels equipaments dels estudis de Veterinària i Ciència i Producció Animal, signat l'any 2016.

L'edifici, que estarà totalment acabat al maig, comptarà amb una superfície de 1.238 metres quadrats distribuïts en tres plantes. A banda de les instal·lacions de la planta baixa, l'immoble també comptarà amb vestidors, quatre aules docents, deu despatxos de professorat i una sala de fotografia. Estarà connectat, a més, amb l'edifici 1 de l'ETSEA.

Aquest és un dels dos immobles que la Diputació finançarà perquè la UdL pugui desenvolupar el doble grau de Veterinària i Ciència i Producció Animal. L'altre es construirà al costat del Centre de Ciència i Recerca Experimental Biomèdica Aplicada (CREBA), a Torrelameu, amb un pressupost de 3,3 milions d'euros. Segons informa la corporació provincial, les obres es licitaran aquesta primavera.

El rector de la Universitat de Lleida, Roberto Fernández, ha agraït el suport de la Diputació per tirar endavant la titulació de Veterinària i Ciència i Producció Animal, destacant la gran demanda que registra entre l'alumnat. Prop de 220 aspirants optaven a una de les 60 places de nou ingrés aquest curs, el que va fer que la nota de tall fos gairebé la mateixa que a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).