El rector reivindica el concepte de 'Lleida, capital universitària'

Diu que la UdL ha de treballar el tema del mecenatge

Descarregar pdf
rectorconferenciasegre
Roberto Fernández, rector de la UdL / Foto: UdL
Lleida, capital universitària. Aquest és el concepte que ha defensat avui el rector de la Universitat de Lleida (UdL), Roberto Fernández, en la seua intervenció al cicle Diàlegs al Roser, davant una setantena d'autoritats, empresaris, investigadors, i representants de partits polítics i del sector de l'ensenyament. "La ciutat s'ha de pensar en termes universitaris, amb la institució com a principal patrimoni i motor del progrés de la pròpia ciutat", com han fet Salamanca, Granada, Alcalà d'Henares o Bolonya, ha reivindicat.


El rector ha centrat la seua conferència, titulada La universitat del futur, en els reptes que es plantegen a mig termini, tant a nivell local com internacional. Ha reclamat un millor sistema de finançament públic, així com més complicitats amb el teixit empresarial i la societat en general. "Segurament nosaltres no ho hem fet del tot bé, però l'empresa també hauria de fer autocrítica", ha reconegut. En aquest sentit, ha afirmat que "hem de treballar el tema del mecenatge, actualment inexistent a Lleida, contràriament al que succeeix en altres universitats catalanes i espanyoles".


Roberto Fernández ha anunciat que ja ha encarregat un estudi territorialitzat que es posi de manifest l'impacte econòmic de la UdL a les comarques de Lleida, encara que ha reivindicat el caràcter glogal de la institució, que ha de tenir "els peus al territori i la mirada posada al món". El rector també ha parlat de les apostes de la UdL: "una docència pràctica mitjançant la formació dual, les pràctiques a l'empresa i els  doctorats industrials, sense oblidar la docència virtual semi-presencial amb nous mercats  iberoamericans i els dobles graus, la formació continua i els màsters professionalitzadors".

Carregant el reproductor...