El terror a la realitat i a la ficció, a debat en la 13a Setmana de la Comunicació

Francisco Pérez Abellán, Bru Rovira i Nico Valle, entre els convidats

Descarregar pdf
Setmana de la Comunicació 2016 a la UdL
Cartell de la present edició
La representació de la violència i el terror en els mitjans de comunicació i els productes de ficció és el tema central de la 13a Setmana de la Comunicació de la Universitat de Lleida (UdL), que tindrà lloc entre els dies 11 i 15 d'abril.  Entre els convidats hi ha l'experimentat periodista especialitzat en criminologia, Francisco Pérez Abellán, habitual col•laborador de programes televisius com Cuarto Milenio o Crónicas Marcianas, i presentador de Caso Abierto, de Radio Nacional d'Espanya. 

Al programa també destaquen noms com el del  reporter internacional de TV3, Nicolás Valle, el periodista, Bru Rovira, premi Ortega y Gasset 2004; la directora de cinema i productora de la pel·lícula L'orfenat, Mar Targarona; el "youtuber" David Suárez; o els escriptors lleidatans Emili Bayo i David Marín. També hi participarà el creador de videojocs i president de l'Associació de Desenvolupadors d'Oci Interactiu Digital d'Espanya, Ramon Nafria, que durà a terme el seminari Blues y balas, desarrollando un juego que no es para todos los públicos.

La Setmana de la Comunicació té com a objectiu donar als alumnes del Grau de Comunicació i Periodisme Audiovisuals l'oportunitat de debatre i conèixer temes relatius a les seues assignatures, de la mà de professionals en actiu i experts acadèmics de reconegut prestigi, explica la coordinadora de l'esdeveniment, la professora Mariona Visa. El primer dia, l'11 d'abril, també tindrà lloc la Jornada de Portes Obertes del Grau, que començarà amb una visita dels estudiants a les instal•lacions del Magical Media. 

Tots els actes es realitzen al Saló Victor Siurana a l'edifici del Rectorat, a excepció de la conferència La informació com a espectacle del periodista i productor lleidatà Carles Porta, que tindrà lloc a la Sala d'Actes i la taula rodona Assassins confessos, a la Sala de Juntes del segon pis de la Facultat de Lletres. L'esdeveniment està obert al públic general i als professionals de la comunicació de la ciutat.
 

Text: Alumnat d'Organització d'Esdeveniments del Grau de Comunicació i Periodisme Audiovisuals de la UdL/ Oficina de Premsa UdL

Més informació

Programa de la 13a Setmana de la Comunicació