Els avenços en emmagatzematge tèrmic, en un congrés internacional

Aplega 130 investigadors i professionals de la indústria d'arreu del món

Descarregar pdf
greaUdL2011
Instal·lació experimental del GREiA a Puigverd de Lleida. FOTO: UdL
Les darreres investigacions i avenços en emmagatzematge d'energia tèrmica són el fil conductor del Congrés Internacional EUROTHERM 2019 que demà i demà passat tindrà lloc a l'Auditori del campus de Cappont de la Universitat de Lleida (UdL).
 
Organitzat pel grup de recerca GREiA de la UdL, aquesta trobada aplega prop de 130 experts del món acadèmic i de la indústria que treballen en aquest àmbit. Així, experts de diferents països europeus, Estats Units, Canadà, Japó, Xina, Israel, Colòmbia, Xile, Brasil, etc., abordaran les tendències més recents en nous materials d'emmagatzematge (sals de bromur, materials compostos a base de ciment, vermiculita expandida...), conceptes i configuracions d'emmagatzematge avançats, emmagatzematge d'energia tèrmica per a sistemes d'energia renovable i emmagatzematge d'energia tèrmica als edificis. També es posaran damunt la taula enfocaments teòrics, numèrics i experimentals per a tota la gamma d'aplicacions, des de la caracterització del material fins als sistemes d’emmagatzematge complets en els quals treballen els experts.
 
Durant les sessions plenàries del congrés es presentaran entre altres la Xarxa europea de recerca en nanofluids, la Xarxa iberoamericana de recerca, desenvolupament i transferència de tecnologia en energies renovables, i la Xarxa INPATH-TES un projecte del programa Horitzó 2020 per a un doctorat conjunt europeu en aquest àmbit que coordina GREiA i que agrupa 14 països.