Els 'olímpics' de les ciències i l'economia reben els seus guardons

Descarregar pdf
premiats olimpiades
L'estudiantat premiat, amb les autoritats acadèmiques / Foto: UdL

Els millors classificats, vuit noies i catorze nois, en les proves locals de les Olimpíades de Geologia, Química, Física, Biologia, Economia, de l'Olimpíada Agroalimentària i Agroambiental, i de les Proves Cangur de Matemàtiques, han rebut avui a la Universitat de Lleida (UdL) els guardons que els acrediten com a guanyadors en un acte presidit per la vicerectora d'Estudiants, Neus Vila.

Els primers de cada prova tindran la matrícula gratuïta de primer curs si escullen estudiar a la UdL, i pel que fa a l'Agroalimentària i Agroambiental, qui tindrà la matrícula gratuïta serà la persona que obtingui la millor classificació en la fase estatal. Tots i totes però, han estat obsequiats amb un llibre relacionat amb el tema de l'Olimpíada on participaven: l'Atles Geològic de Catalunya; 100 Molècules amb què la Química ha canviat (poc o molt) la Història, de Xavier Duran; Por amor a la física, de Walter Lewin, o Comer sin miedo, de JM Mulet, entre d'altres.

Les persones premiades han estat:

  • Olimpíada de Geologia: Mariona Castells (1r), Irene Sió (2n), Melina Claros (3r)
  • Olimpíada de Química:  Jorge Melendo (1r), Maria Delgado (2n), Marc Noguera (3r)
  • Proves Cangur de Matemàtiques:  Joan Llobera (1r), Albert Prous (2n), Roger Masip (3r)
  • Olimpíada de Física: Joan Llobera (1r),  Josué Camarero (2n), Jorge Melendo (3r)
  • Olimpíada de Biologia: Adrián Berrocal (1r),  Joel Santana (2n), Adrià Fernàndez (3r).
  • Olimpíada d'Economia: Núria Ribera (1r), Albert Viladegut (2n), María Fernández (3r)
  • Olimpíada Agroalimentària i Agroambiental: Sara Delgado (1r) i Joan Codina (2n) en la prova de Biologia; Joan Torné (1r) i Megan Brenes (2n) en la prova de Ciències de la Terra i Medi Ambient; Marc Tricas (1r) i Xavier Timoneda (2n) en la prova de Ciències de la Tecnologia Industrial.

Dos dels guardonats han rebut més d'un premi. Es tracta de Jorge Melendo, estudiant del Col·legi Lestonnac de Lleida, que va quedar primer a l'Olimpíada de Química i tercer a la de Física, i de Joan Llobera, primer en la de Física, així com en les Proves Cangur. Aquest alumne de l'Institut Samuel Gili i Gaya ha estat, a més, medalla de plata en la fase nacional d'aquesta competició de matemàtiques.

Per centres, l'Institut Samuel Gili Gaya s'ha fet amb quatre dels premis, seguit del Col·legi Lestonnac, que n'ha obtingut tres. Amb dos trobem la Salle i l'Institut Terres de Ponent de Mollerussa, l'Institut Vedruna Sant Josep de Tàrrega, l'Institut Ronda de Lleida i el Col·legi Claver; mentre que el Col·legi Episcopal, l'Escola Vedruna de Balaguer, l'Institut Ciutat de Balaguer, l'Institut Màrius Torres, el Guindàvols, Els Planells d'Artesa de Segre i l'Institut La Serra de Mollerussa, n'han aconseguit un.

Més de 1.000 alumnes de Secundària i Batxillerat han participat en les diferents Olimpíades que s'han celebrat a la UdL entre els mesos de febrer i maig, sent, com ja és habitual, les Proves Cangur les que van aplegar major nombre de participants, més de 800. Enguany s'estrenaven en l'Olimpíada l'economia i les ciències agroalimentàries i agroambientals.

Més recursos

Galeria fotogràfica