Els principals especialistes en emmagatzematge d'energia tèrmica, a la UdL

El congrés presenta treballs de 25 països d'arreu del món

Descarregar pdf
CentreCulturesCappont2014UdL
La trobada tindrà lloc al Centre de Cultures, al campus de Cappont / Foto: UdL

Alguns dels majors experts mundials en emmagatzematge d'energia tèrmica es donaran cita a la Universitat de Lleida (UdL) del 28 al 30 de maig en el marc del Congrés internacional Eurotherm Seminar nº99 - Advances in thermal energy storage, coordinat pel grup GREA Innovació Concurrent que lidera la catedràtica laboral de l'Escola Politècnica Superior de la UdL Luisa F. Cabeza. En el marc de la trobada, es presentaran treballs de 25 països d'arreu del món com ara Alemanya, Finlàndia, Japó, Austràlia, Nova Zelanda, Israel, Uruguai o Brasil.

Entre els especialistes que assistiran al congrés, destaquen noms com Gennady Ziskind (Universitat Ben-Gurion de Negev), expert mundial en transferència de calor; els alemanys Harald Mehling, pioner en el desenvolupament de l'emmagatzematge energètic a Europa, i Marc Linder, considerat la màxima autoritat internacional en emmagatzematge termoquímic; o Frank Bruno (Universitat de South Australia), expert en emmagatzematge de fred.

El congrés internacional posarà sobre la taula temes com els nous materials per conservar l'energia, els mètodes d'encapsulació, la validació experimental de models numèrics o l'emmagatzematge tèrmic en sistemes d'energia renovable. Les sessions tindran lloc al Centre de Cultures i Cooperació Transfronterera, al campus de Cappont.

L'Eurotherm Committee es va crear a Brussel·les l'any 1986, després d'una conferència internacional a San Francisco, amb l'objectiu principal de promoure la cooperació en l'àmbit de les Ciències Tèrmiques i la Transferència de Calor compartint el treballs d'enginyers i altres científics.

Més informació

Eurotherm Seminar Nº 99: Advances in Thermal Energy Storage