Els 'sèniors' celebren 10 anys amb Sebastià Serrano

Uns 250 alumnes han passat per les aules d'aquest programa de la UdL

Descarregar pdf
El Programa Sènior de la UdL celebra 10 anys amb Sebastià Serrano
D'esquerra a dreta: Cerdà, Parra, Roberto Fernández, Serrano i Florensa Foto: UdL

El Saló Víctor Siurana del Rectorat s'ha quedat petit per acollir la celebració del desè aniversari del programa Sènior de la Universitat de Lleida (UdL), presidit el rector, Roberto Fernández. Algunes persones han seguit a peu dret la conferència del professor emèrit de la Universitat de Barcelona, el lleidatà Sebastià Serrano, sobre Comunicació i felicitat. El rector ha anunciat que el lingüista s'incorporarà properament com a professor de la UdL per impartir un seminari sobre la felicitat i que proposarà al consell de govern la seua investidura com a doctor honoris causa.

Uns 250 alumnes han passat per les aules del Programa Sènior des que aquest es va posar en marxa el curs 2006-2007: 230 per la titulació de Diplomat i 21 per a la d'Especialista. Es tracta d'una iniciativa pensada perquè els majors de 50 anys ampliïn i aprofundeixin en el coneixement mitjançant l'educació superior. En aquesta primera dècada de funcionament, han assolit la titulació de Diplomat Sènior 34 alumnes (13 dones i 21 homes) i la d'Especialista Sènior 6 alumnes (2 dones i 4 homes).

"Els universitaris sèniors festegeu amb el coneixement i esteu moguts per la curiositat, que és una de les principals característiques de l'ésser humà", ha destacat Serrano. També ha afirmat que "la infelicitat es pot controlar i la felicitat es pot aprendre", reivindicant la creació d'estudis sobre la felicitat com ja han fet altres centres com Harvard o l'Escola d'Economia de Londres. De la seua banda, el rector ha recordat que "l'educador ensenya amb saviesa i humilitat".

Més continguts

10è aniversari del Programa Sènior de la UdL,