Estratègies per educar en la diversitat sexual i de gènere, en una jornada a la UdL

Descarregar pdf
JornadadiversitatsexualUdL
Trobada pedagògica Estratègies per a educar en la diversitat sexual i de gènere
La Universitat de Lleida (UdL) acollirà aquest dissabte, 31 de gener, una trobada pedagògica destinada a oferir als professionals de l'ensenyament eines i estratègies per atendre la diversitat sexual, familiar i de gènere a les aules. Sociòlegs, professors de Dret, gestors en gènere i responsables de diferents associacions que treballen aquestes realitats es donaran cita a l'Auditori del Centre de Cultures i Cooperació Transfronterera, al campus de Cappont, a partir de les 09.00h del matí.

Entre els ponents destaquen la presidenta de l'Associació de Famílies Lesbianes i Gais, Katy Pallàs; el president de l'Associació de Pares i Mares de Gais, Lesbianes i Transsexuals de Catalunya, José Mellinas; i Raquel (Lucas) Platero, autor de llibres com Trans*exualidades. Acompañamientos, factores de salud y recursos educativos (Edicions Bellaterra, 2014) o Intersecciones. Cuerpos y sexualidades en la encrucijada (Edicions Bellaterra, 2012).

"Els centres educatius han de ser entorns socials on els infants i els joves puguin explicar lliurement qui són, com se senten i a qui estimen, amb la seguretat que seran respectats en tot moment", destaca la coordinadora del curs, Meritxell Morera. De la mateixa manera, els docents han de "formar persones respectuoses amb la diversitat i l'equitat de gènere", afegeix.
 

Durant la trobada també es parlarà de la Llei 11/2014 per a garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals, i per eradicar l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia. En el tram final de la jornada es presentaran materials i recursos pedagògics, amb un taller sobre el conte-joc Famílium XX1.

Més informació

Programa de la Trobada pedagògica Estratègies per a educar en la diversitat sexual i de gènere