Estudiantat de la UdL i Associació Alba, en un projecte de responsabilitat social

Dins el programa DEMOLA que impulsen les universitats de Campus Iberus

Descarregar pdf
projecteDEMOLA-UdL-Iberus
Primera reunió de treball del projecte a l'associació Alba. FOTO: UdL
Alumnat del grau d'Administracio d'Empreses de la Universitat de Lleida (UdL) i estudiantat de la Universitat de Saragossa (Unizar) seran els encarregats de dissenyar una eina informàtica per mesurar l'impacte social de l'Associació Alba de Tàrrega i per identificar línies d'actuació i de millora. Un cop desenvolupada, l'objectiu és compartir-la amb altres organitzacions d'economia social del territori.

Aquesta iniciativa, on col·laboració la Fundació UdL, s'emmarca en el programa finlandès DEMOLA, que impulsa Campus Iberus -integrat per les universitats de Lleida, Saragossa, Rioja i Pública de Navarra. Es tracta d'una plataforma d'innovació on estudiants, conjuntament amb empreses i entitats, desenvolupen nous productes, conceptes i serveis (prototips, pilots, 'demos' etc.) d'aplicació a la vida real.

Actualment, Campus Iberus té en marxa deu projectes DEMOLA relacionats, entre altres, amb l'impuls d'aliments d'alt contingut proteic, la incorporació de serveis mòbils al sector agroalimentari, de noves tecnologies en el disseny d'uniformes escolars, en el sector dels fertilitzants, o en la recerca de solucions eficaces per integrar les persones amb discapacitat intel·lectual.

Des de la Fundació de la UdL destaquen que el projecte iniciat amb l'Associació Alba, a més de ser una oportunitat perquè els estudiants treballin nous conceptes, idees i coneixements colze a colze amb els professionals de l'entitat, té un valor afegit, el seu caràcter social.

L'Associació Alba, és una entitat sense ànim de lucre creada a Tàrrega l'any 1975, que treballa amb persones amb discapacitat intel·lectual o malalties mentals, tot i que també dóna suport a jovent, gent gran, persones immigrades o amb risc d'exclusió. Compta amb un equip de 276 professionals, 542 socis i 143 voluntaris per a les seues tres àrees d'actuació: l'educativa i terapèutica, la d'habitatge i la de treball.