Estudiantat de la UdL podrà ser professor bilingüe a Occitània

Amb formació específica i una beca de 6.000 euros anuals durant dos anys

Descarregar pdf
estudisoccitans2018UdL
Alumnes de Tolosa-Joan Jaurés, durant una estada a la UdL / Foto: Càtedra d'Estudis Occitans UdL
L'alumnat d'estudis catalans i occitans de la Universitat de Lleida (UdL) podrà exercir com a professor bilingüe a França, dins d'un projecte POCTEFA liderat per l'Ofici Public de la Lenga Occitana. L'estudiantat que hagi cursat el seu quart curs d'Erasmus a Occitània podrà formar-se al país veí com a docent, amb una beca de 6.000 euros anuals durant dos anys. El termini per presentar candidatures per al curs 2018-2019 acaba el proper dia 15 de maig.
 

S'hi poden acollir tots els estudiants que puguin optar al conveni Erasmus en àmbit lingüístic amb la Universitat de Tolosa – Joan Jaurés o la Universitat de Montpeller – Paul Valéry abans d'iniciar el quart any dels seus estudis a la UdL. Igualment, de manera secundària, hi pot optar l'alumnat que hagi obtingut el Grau en filologia.

En el context d'aquest projecte, els estudiants de la UdL podran seguir una preparació suplementària d'un any de durada a l'escola de formació del professorat i esdevenir, un cop superat el concurs pertinent, membre de la comunitat docent de l'Estat francès com a professor bilingüe d'occità-francès. La Universitat de Lleida, a més, podrà acollir estudiants occitans que desitgin perfeccionar-se en occità i català.