Primer congrés virtual a la UdL en l'estat d'alarma per la COVID-19

Un centenar de participants a la trobada de la Xarxa Internacional d'Universitats Lectores

Descarregar pdf
bibliotecalletresUdL
El congrés està dedicat a la literatura infantil i juvenil / Foto: UdL

Un centenar de persones participarà a partir d'aquest dijous, 16 d’abril, en el segon congrés de la Xarxa Internacional d'Universitats Lectores (RIUL) que organitza la Universitat de Lleida (UdL). La trobada, que havia de ser presencial, s'ha hagut de modificar a modalitat virtual arran de la crisi sanitària provocada per la COVID-19 a nivell global. És el primer congrés virtual que realitza la UdL des que el Govern central va decretar l'estat d'alarma per la pandèmia.

Estudiantat, professorat, investigadors i investigadores, formadors i altres agents educatius de  Catalunya, la resta de l'Estat espanyol, Itàlia, Portugal, Brasil, Colòmbia, Equador, Israel i Veneçuela prendran part en aquest congrés de dos dies sobre  la lectura, l'escriptura i la literatura infantil i juvenil. El coordinen els professors Moisès Selfa i Enric Falguera, del Departament de Didàctiques Específiques de la UdL, i la professora Aurora Martínez, de la Universidad de La Rioja, a través de la Fundació Universitat de Lleida.

El congrés comptarà amb la presentació d'una quarantena de comunicacions virtuals i també es podran seguir les conferències plenàries a través d'una plataforma que s'ha habilitat per a tots els participants. Sobre la taula posaran temes com ara la llengua en la poesia infantil, literatura i xarxes al segle XXI, o l'anàlisi del discurs poètic espanyol des de dos generacions i perfils de lectors (1980 versus 2010).

La conferència inaugural anirà a càrrec del professor de la UdL Josep Antoni Clua, que parlarà de Mitemes i estructures al voltant a l’aigua en la mitologia grega. La de cloenda, amb el títol de Les neolectures del segle XXI, correspondrà al professor de la Universitat d'Extremadura Eloy Martos.

El segon Congrés Internacional de la RIUL té com a objectiu bàsic el de "potenciar el paper de la lectura, l'escriptura i la literatura infantil i juvenil a la Universitat, no només com a eines de treball sinó com a vehicle de promoció integral", segons expliquen els organitzadors.

MÉS INFORMACIÓ:

Web del congrés

Programa