Globalització i dret públic, a les XXVIII Jornades Jurídiques

Les ponències es podran seguir en directe per internet els dies 21 i 22

Descarregar pdf
Globalització John englart
Protestes antiglobalització a Melbourne / FOTO: John Englart (CC BY-SA 2.0)
Els aspectes jurídics públics relacionats amb la globalització seran el fil conductor de les XXVIII Jornades jurídiques de la Facultat de Dret, Economia i Turisme (FDET) de la Universitat de Lleida (UdL) que enguany, per primer cop, no seran presencials sinó virtuals. Les jornades, que duen per títol Societat global i dret públic, es podran seguir en directe per internet els dies 21 i 22 d'octubre.

Els organitzadors, més d'una dotzena de professores i professors del departament Dret públic de la UdL, han programat un total de vuit ponències al voltant de les transformacions que la globalització està suposant en totes les branques que integren el dret públic (laboral, internacional, penal etc). Així, durant les sessions, s'abordaran temes com ara la governança global i el paper dels Estats, la protecció dels drets socials, la lluita contra la criminalitat transaccional o els reptes jurídics que planteja l’economia digital.
 
Entre els ponents hi trobem especialistes en dret constitucional, administratiu, penal, internacional, laboral, financer i tributari; així com sociòlegs i economistes de les universitats de Girona, Rovira i Virgili, Barcelona, Oviedo, Castella-la Manxa, Autònoma de Madrid (UAM) i UNED i professionals d'aquests àmbits que seran presentats per professorat de la UdL.
 
Les XXVIII Jornades jurídiques s'obren amb la conferència La globalització i els actors socials: anatomia d'un concepte a l'ús (i abús), que pronunciarà Luis Enrique Alonso Benito, economista i catedràtic de sociologia de la UAM, especialista en sociologia econòmica i del consum i es clouen amb una sessió dedicada als reptes i oportunitats tributàries de l'economia digital, a càrrec d'Emilio Pérez Pombo, economista i llicenciat en ciències polítiques, soci de Pérez Pombo Advocats&Economistes.
 
La inauguració oficial, el dia 21, a les 9 del matí, anirà a càrrec del rector de la UdL, Jaume Puy, el degà de la FDET, Eduard Cristóbal, i la directora del departament de Dret Públic, Carolina Villacampa.
MÉS INFORMACIÓ: