Música gitana i jueva al proper concert de la Temporada musical

Amb Elina Sitnikava, al violí, i Miguel Ángel Dionis, al piano

Descarregar pdf
Elina Sitnikava i Miguel Ángel Dionis en un concert a la UdL al 2017. FOTO: UdL
Elina Sitnikava i Miguel Ángel Dionis en un concert a la UdL al 2017. FOTO: UdL
Sons gitanos i jueus és títol del proper concert de la XVII Temporada musical de la Universitat de Lleida (UdL) que tindrà lloc demà, 20 de novembre, a les 6 de la tarda, a la Sala d'actes del Rectorat.
 
A més de peces tan conegudes com Shalom Aleijem, d'Israel Goldfarb, o les Danses hongareses núm. 2, en Re menor (Allegro molto) i núm. 5, en Fa # menor (Allegro) de Johannes Brahms, la violinista Elina Sitnikava, i el pianista Miguel Ángel Dionis, interpretaran composicions de Serban Nichifor, Joseph Achron, Lew Pollack, Franz Waxman, Sholom Secunda, Marcel Saurer i Vittorio Monti.
 
Elina Sitnikava va començar a tocar als cinc anys el violí. Va estudiar a l'Acadèmia Estatal de Música de Bielorússia, a Minsk, i des del curs 2010-2011, és alumna de l'Escola Superior de Música Reina Sofia. Ha estat guardonada amb premis premis a Moldàvia, Ucraïna, Bielorússia i Polònia. Al 2014 va guanyar el Primer Premi del Concurs Violins per la Pau celebrat a Màlaga i al 2016 el Primer Premi del 27è Concurs Internacional Paper de Música de Capellades.

Ha actuat amb les orquestres Nacional de Cambra i Simfònica Nacional de Bielorússia, Orquestra Simfònica Freixenet i 'Orquestra de Cambra Sony de l'Escola Superior de Música Reina Sofia.

Miguel Ángel Dionis estudia piano al Conservatori de Santa Cruz de Tenerife, al Conservatori Superior de Música de Barcelona i al Centre Internacional d'Estudios Musicals de Barcelona. Ha estat guardonat en diversos concursos d'interpretació pianística com el Joan Massià, Joves intèrprets de piano de Catalunya, Mostra de Música de la Generalitat o Sofia Puche, entre d'altres.

Ha tocat com a solista amb l'Orquestra Simfònica de Tenerife, amb l'Orquestra Clàssica de la Laguna i l'Orquestra de Galícia. Des del 2001 és director musical de La petita flauta màgica de Mozart, una producció del Gran Teatre del Liceu, i professor del Conservatori Municipal de Música de Barcelona i a l’Escola Superior de Música de Catalunya.