Homenatge al professor de la UdL Josep Maria Rusiñol

De la Facultat de Dret, Economia i Turisme, on impartia docència

Descarregar pdf
HomenatgeUdLJosepMariaRusiyol
L'acte va tenir lloc a la FDET. FOTO: UdL
La Facultat de Dret, Economia i Turisme (FDET) de la Universitat de Lleida (UdL) va homenatjar ahir qui va ser professor associat d'aquest centre durant gairebé trenta anys, Josep Maria Rusiñol, i que va morir l'agost passat. Economista de professió, expert comptable i auditor de comptes, especialista en dret concursal, va començar a donar classes a la UdL al 1991, a la diplomatura de Ciències Empresarials, que després es convertí en el grau d’Administració i Direcció d’Empreses. Des del curs 2013-2014 fins al darrer, el 2018-2019, hi va impartir l'assignatura de Planificació fiscal de l'empresa.
 
L'acte d'ahir, organitzat pel Departament al qual va pertànyer durant anys, el d'Economia Aplicada, fou presidit pel degà, Eduard Cristòbal, i moderat pel company de facultat, Josep Domingo. Hi van participar Domingo Carbajo, inspector d'Hisenda de l'Estat, i Eduardo Enrech, magistrat del Jutjat de Primera Instància núm. 6 i Mercantil de Lleida i professor associat de la UdL que van pronunciar, respectivament, les conferències: La política fiscal en épocas convulsas, i Breve aproximación a la llamada segunda oportunidad.
 
Eel degà de la facultat va destacar de Rusiñol el seu perfil docent, com el d'una persona que creia en el futur tot treballant en el present per a la formació de persones, tant a nivell personal com professional. "Va complir amb escreix la seua tasca com a professor associat perquè s’ajustava perfectament la definició del què és un professor associat: un docent de reconegut prestigi que enriqueix la seua tasca docent amb la seua àmplia experiència professional", va dir.
 
Quant a l'àmbit professional, Rusiñol va treballar com a tècnic a la Cambra de Comerç de Lleida, entitat a la qual va estar sempre vinculat. Va formar part del seu comitè executiu des del 1991 i ocupà la vicepresidència en diverses ocasions. Des de 1978 exercia en el seu despatx professional com assessor fiscalista i auditor.
 
També va participar activament en política com a militant de Convergència. Fou regidor a l'Ajuntament d'Alcarràs i diputat provincial entre el 1991 i el 1995. Rusiñol va ser vicepresident de la Diputació de Lleida i responsable de l’àrea econòmica de l'ens provincial.
 
L'acte d'homenatge a la seua trajectòria política i docent es va tancar amb unes paraules del seu fill Carles davant les companyes, companys, col·legues de professió, polítics, amics i familiars.