Homenatge institucional als esportistes de la UdL

Han aconseguit 43 medalles en els darrers Campionats Universitaris

Descarregar pdf
esportistesUdL2014
Els esportistes, amb les autoritats acadèmiques Foto: UdL

Un total de 21 medalles als darrers Campionats Universitaris de Catalunya i Espanya: 8 d'or, 8 d'argent i 5 de bronze. Aquests són els metalls que sumen els esportistes de la Universitat de Lleida (UdL) que avui han participat a l'acte institucional d'homenatge presidit pel rector, Roberto Fernández. Són una quarantena de joves, 19 noies i 21 nois, que han pres part en una recepció al claustre de les Heures de l'edifici del Rectorat. En total, la UdL ha aconseguit aquest any 36 medalles en esports individuals i 7 en esports d'equip.

Roberto Fernández s'ha compromès públicament a augmentar la partida pressupostària destinada a esports "quan la situació econòmica ho permeti", agraint als esportistes "la gran promoció" que fan de la UdL a totes les competicions i "el gran sacrifici" que realitzen per compaginar la pràctica esportiva amb les responsabilitats acadèmiques". En aquest sentit, el rector reconeix que el sistema universitari català ha d'aprendre del d'altres països, com els Estats Units, que faciliten encara més la compatibilitat entre els estudis i la pràctica esportiva d'alt nivell.

Els esportistes de la Universitat de Lleida han competit enguany en disciplines molt diverses, des de futbol, voleibol i atletisme fins a taekwondo, karate o rugbi 7 femení. Tots els centres de la UdL compten amb competidors a les seues aules. A banda d'INEFC, els que en tenen més aquest curs són la Facultat d'Educació, Psicologia i Treball Social, l'Escola Politècnica Superior i la Facultat de Dret i Economia.

El rector els ha recordat que, més enllà de guanyar medalles, el més important és que incorporin el que és l'esport a la seua trajectòria vital. A l'acte de reconeixement també han assistit el vicerector d'Activitats Culturals i Projecció Universitària, Joan Biscarri, i els membres del Servei d'Esports de la UdL.

Més informació

Galeria fotogràfica (Flickr)