Image Ensemble, al proper concert de la Temporada Musical

Interpretaran dos trios amb clarinet de Beethoven i Brahms

Descarregar pdf
ensemble
Image Ensemble
Image Ensemble, el trio format per Júlia Martínez (piano), Oriol Palau (violoncel) i Jordi Rumbau (clarinet) serà demà a la Sala d'actes del Rectorat de la Universitat de Lleida (UdL) per oferir un nou concert de la XXVI Temporada Musical de la UdL.

Docents al Conservatori Professional de Música i Dansa de Mallorca, aquests tres músics interpretaran el Trio amb clarinet en Si bemol major, op. 11 de Ludwig van Beethoven (1770–1827) i el Trio amb clarinet en La menor, op. 114 de Johannes Brahms (1833-1897), en un concert gratuït que tindrà lloc a les sis de la tarda.
 
El Trio opus 11 és un exemple del Beethoven jove, estrella del piano de l'època, compositor que enlluernava les audiències entregades i fidel seguidor de l'estil de Haydn. Amb tres moviments (Allegro amb brio, Adagio i Tema amb variazioni) es tracta d'una obra desenfadada, fins i tot còmica, clarament influïda pel Trio Kegelstatt de Mozart.
 
El Trio opus 114, d'un Brahms ja madur, es divideix en 4 moviments: un introspectiu Allegro, un líric Adagio (part central de l'obra), un Andantino Grazioso (amb caràcter popular austríac) i un brillant Allegro que serveix com a epíleg de l'obra. Aquesta obra té un gran parentiu amb les les Sonates per a Clarinet i Piano op. 120 i el Quintet amb Clarinet op.115, ja que totes elles van ser compostes quan Brahms va conèixer al gran clarinetista Richard Mühlfeld, sis anys abans de morir.

Els integrants d'Image Ensemble combinen la seua tasca de docents amb la de concertistes. Júlia Martínez va formar-se com a pianista a Badajoz i a Polònia, mentre que Oriol Palau, de pares lleidatans, va començar els seus estudis de violoncel a Badalona per seguir-los a les Illes Balears i al Reial Conservatori de l'Haia. El clarinetista Jordi Rumbau, format a Mallorca, compta amb diversos guardons, entre ells el primer premi del XVI Concurs internacional de Cambra “Paper de Música” de Capellades.