Imma Lorés, membre numerària de l'IEC

La catedràtica de la UdL s'incorpora a la secció Històrico-Arqueològica

Descarregar pdf
Immaculada_Lores
Foto: @immalores

La catedràtica d'Història de l'Art de la Universitat de Lleida (UdL) Imma Lorés i Otzet ha estat escollida com a nova membre numerària de la Secció Històrico-Arqueològica de l'Institut d'Estudis Catalans (IEC). Lorés s'incorpora amb la investigadora de l'Institut Català d'Arqueologia Clàssica Marta Prevosti, el catedràtic d'Història Moderna de la Universitat de Perpinyà Patrici Poujade, i el conservador d'art modern i contemporani del Museu Nacional d'Art de Catalunya Eduard Vallès.

Lorés, del departament  d'Història de l'Art i Història Social, ha estat degana de la Facultat de Lletres de la UdL. Especialista en art medieval, la seua recerca se centra en el romànic, especialment en l'arquitectura i l'escultura. Entre els seus treballs destaquen els dedicats al monestir de Sant Pere de Rodes i els claustres de la catedral de Girona i del monestir de Sant Cugat del Vallès.

La catedràtica assegura que  li agradaria "poder sumar" des de la seua especialitat d'investigació, que és la de la història de l'art romànic, però "també en tot el que fa referència al patrimoni i als museus, que són temes en els quals estic molt interessada".