Informació del Consell de Govern Extraordinari

El rector demana el desallotjament immediat dels espais ocupats al Rectorat

Descarregar pdf
CappontUdL2015
El Consell s'ha celebrat avui al campus de Cappont

"El Consell de Govern Extraordinari, celebrat avui a petició del rector, ha informat i valorat la situació derivada de l’ocupació d’espais de l’edifici de rectorat.

A aquest Consell de Govern han assistit, a banda dels seus membres i altres persones convidades, diversos estudiants representants de l’assemblea de lletres i de l’assemblea d’ocupació, que han pogut intervenir en reiterades ocasions per defensar els seus plantejaments centrats, especialment, en justificar l’ocupació i determinades formes de manifestació i protesta, en reivindicar que no entrin les forces de seguretat als recintes universitaris i en criticar la gestió del Consell de Direcció en aquests fets.

Al mateix temps, diferents membres del Consell de Govern han mostrat la seva preocupació per la situació generada, han agraït el treball dels mediadors i han manifestat des de diversos enfocaments escenaris possibles de resolució d’aquest contenciós.

El rector ha recordat, d’una banda, que si ens trobem en aquesta situació és per una acció d’intimidació i coacció envers una professora per part d’un grup d’estudiants i de persones externes a la UdL, i, d’una altra banda, ha denunciat l’ocupació il·legítima dels espais de rectorat i els ha demanat que els desallotgin immediatament.

Així mateix, el rector ha interpel·lat directament als representats de l’assemblea de lletres i de l’assemblea d’ocupació per emplaçar-los a acceptar els tres principis que el rector considera fonamentals en la vida democràtica de la universitat i que, fet això, estaria disposat a debatre sobre la resta de reivindicacions que aquests estudiants han exposat. El rector ha recordat que aquests plantejaments ja s’incorporaven a la proposta d’acord realitzada pels mediadors.

Aquests tres principis emfatitzats pel rector són: 1) garantir la llibertat d’exercici de l’activitat docent i acadèmica de tot el professorat i la llibertat de l’estudiantat a rebre-la; 2) garantir que les manifestacions i protestes sempre siguin pacífiques i respectuoses amb els drets i llibertats de tots els membres de la comunitat universitària; 3) que tothom respecti els canals de participació i de representació que contemplen els Estatuts de la UdL".

 

Text: Consell de direcció de la UdL