Simposi internacional sobre els reptes dels models híbrids en educació superior

Organitzat per les vuit universitats públiques catalanes, virtual i gratuït

Descarregar pdf
auladigital
Foto: capslockpirate (CC BY-NC-ND 2.0)

Els reptes dels models híbrids en educació superior derivats dels canvis tecnològics i la COVID-19 centraran, dimecres i dijous, el Simposi del Congrés Internacional de Docència Universitària i Innovació (CIDUI), organitzat per les vuit universitats públiques catalanes conjuntament amb l'Associació Catalana d'Universitats Públiques (ACUP). Per primer cop, serà en format íntegrament virtual, gratuït i obert a totes les persones interessades.  

El CIDUI havia previst celebrar l'onzena edició del seu congrés presencial aquest mes de juliol, amb una previsió d'assistència de més de 500 experts del món de l'educació superior; però la crisi sanitària no ho ha fet possible. Ara bé, les universitats públiques han considerat que el CIDUI, com espai de reflexió i innovació al voltant de la docència universitària, s’ha convertit en tot un referent al llarg dels seus 20 anys d’història i no pot ser aliè a les dificultats del moment des d'una perspectiva possibilista. És així com es decideix organitzar un Simposi en format virtual, que permet donar  veu a docents de tot el món, compartir estratègies i encetar reflexions transformadores a llarg termini.

"És evident que les universitats es troben actualment en una conjuntura especialment complexa, atès als reptes derivats dels processos de transformació social, econòmica i tecnològica, ara s'hi sumen els derivats de la COVID-19", destaquen els organitzadors.  Per això el Simposi pretén generar diàleg no només entre els equips docents, sinó també amb l'estudiantat, els equips de govern i els equips d'administració i gestió, ja que s'han generat noves realitats en totes les dimensions del sistema universitari.

El Simposi d'aquest any s'estructura en base a dos sessions que seran obertes a tothom. A la primera jornada, el dimecres 1 de juliol a les 16.00h, el professor Peter Mathieson, vicerector i director de la Universitat d'Edimburg (Escòcia) impartirà la conferència internacional titulada "Models alternatius per abordar un sistema universitari híbrid".

A  la segona jornada, el dijous 2 de juliol a les 16h, la professora de la Universitat de Múrcia Linda Castañeda i el professor d’Outliers School Hugo Pardo participaran en un diàleg sobre "L'evolució del binomi estudiant – docent en el nou context". Moderarà el catedràtic de Filosofia del Dret de la Universitat Pompeu Fabra i president d'AQU Catalunya, Josep Joan Moreso Mateos.

Com en anteriors edicions, el Simposi comptarà amb la participació de la presidenta de l'ACUP i rectora de la Universitat Rovira i Virgili, María José Figueras i el Secretari d'Universitats i Recerca, Francesc Xavier Grau Vidal.

La qualitat de la docència universitària i la innovació educativa sempre han estat un element clau d'interès de les universitats públiques catalanes. I fruit d'això ja a l’any 2000 es va celebrar la primera edició del congrés CIDUI. El CIDUI, des d'aleshores, s'ha convertit en àgora per a la innovació docent i és àmpliament reconegut a nivell nacional i internacional.

La inscripció és gratuïta i es pot fer a través del web www.cidui.org. El Simposi serà piulat en directe des de @CIDUI_congress a través del hashtag #CIDUIvirtual

MÉS INFORMACIÓ:

Web de l'11è Simposi Internacional