La cooperació internacional, eix de la Jornada d'Infermeria i Fisioteràpia

La Facultat de la UdL té en marxa dos projectes al Sàhara i el Txad

Descarregar pdf
FisiafricaUdL2017
Alumnes de fisioteràpia de Gàmbia, en una visita a la UdL Foto: Xarxa Vives
La Facultat d'Infermeria i Fisioteràpia de la Universitat de Lleida (UdL) té en marxa actualment dos projectes de cooperació internacional amb finançament de la unitat de desenvolupament i cooperació de la UdL: un d'alimentació al Txad i un altre per a formar alumnat de fisioteràpia al Sàhara. Aquestes iniciatives i altres de diferents ONGs es posen sobre la taula avui en el marc de la Jornada d'Infermeria i Fisioteràpia de Lleida, que ha arrencat aquest matí a l'Aula Magna de Ciències de la Salut de la UdL.
 
Sota el lema La salut a les nostres mans, la trobada aplega unes 200 persones amb l'objectiu de donar a conèixer l'actuació d'aquests professionals en l'àmbit de la cooperació. En el cas de la UdL, professorat de la Facultat d'Infermeria i Fisioteràpia impulsa la creació d'una unitat de nutrició en el Cômplexe Hospitalair Universitaire –Bon Samaritain al Txad, per reduir la mortalitat infantil, i el projecte Sàhara Fisio per portar joves a estudiar aquest grau a Lleida.
 
Aquest darrer programa és hereu del Fisiàfrica, iniciat per la Universitat de Lleida i coordinat des de la Xarxa Vives d'Universitats, que s'ha desenvolupat a Gàmbia i Moçambic amb la professora de la UdL Carme Campoy. Aquest projecte també ha propiciat que s'engegui un Erasmus K107 amb Gàmbia. 
 
A la trobada també participen la presidenta de l'ONG SUMMUM i coordinadora mèdica en països en guerra, Estrella Lalueza; i membres de l'ONG TUSAA. Tenim un somni a l'Àfrica, formada per alumnat de Ciències de la Salut que realitza accions en països com el Congo o Ruanda. En aquest darrer territori, l'estudiantat desenvolupa un programa de control prenatal per a la detecció precoç de malalties relacionades amb la gestació.
 
El programa de la Jornada d'Infermeria i Fisioteràpia inclou un esmorzar solidari, per tal de recaptar diners per a OpenArms. En el marc d'aquesta jornada també es lliuraran els premis del 17è concurs de fotografia, dotats amb 300 euros el primer, 200 el segon i 100 el tercer.