Jaume Pont, protagonista d'un festival internacional de poesia

Reconeixement a la trajectòria del catedràtic de la UdL

Descarregar pdf
JaumePontUdL-EditionsFederop
Jaume Pont. FOTO: Editions Fédérop

La primera edició del festival internacional Destí Poesia km. 2015, que tindrà lloc els propers 19, 20 i 21 de març a diferents espais de la ciutat de Lleida, retrà homenatge a la trajectòria del catedràtic de Literatura Espanyola Moderna i Contemporània de la UdL, Jaume Pont. Serà el divendres, 20 de març, al Teatre Municipal Julieta Agustí, on a partir de les 20.30h tindrà lloc el recital-espectacle Lleida, la llunyana amb la col·laboració d'actors i alumnat de l'Aula Municipal de Teatre, sota la direcció d'Eduard Muntada. Precisament, Pont ha estat l'escollit enguany per la Institució de les Lletres Catalanes per celebrar el Dia Mundial de la Poesia, el 21 de març.

Comissariat pel també professor de la UdL Xavier Macià i la poetessa Àngels Marzo, el festival vol "facilitar que Lleida es converteixi en matèria literària per als creadors que hi participin, provinents d'arreu del territori català, espanyol i estranger", ha explicat Macià. Entre els creadors convidats hi trobem Mohammed Bennis, Josep Borrell, Sofía Castañón, Marc Granell, Aurora Luque, Eduard Sanahuja, Estel Solé, Blanca-Llum Vidal, Sam Abrams, Vicent Berenguer, Antón García, Antonio Jiménez Millán, Josep M. Sala Valldaura i el propi Jaume Pont.

Jaume Pont és un dels poetes més destacats del panorama català des que va publicar al 1976 el seu primer poemari Límit(s). Ha alternat l'erudició en llibres com Espejo y laberinto –sobre estudis de literatura hispànica contemporània- amb l'obra de creació, de la qual Pagès editors n'ha publicat recentment l'antologia. L'altra llum, presenta la seua producció poètica entre 1976 i 2011, tot incloient llibres com Vol de cendres, que va publicar el 1996 arran de la mort del seu pare, i Enlloc, que va ser guardonat amb el premi Carles Riba l'any 2006. Pont també compta amb el Premi Nacional de la Crítica (2001), el Premi de la Crítica Serra d'Or (1991), el Premi Vicent Andrés Estellés (1982) i el Virgile de Poésie (2012).

Entre les diferents activitats programades prèvies al festival, cal destacar el recital audiovisual de Màrius Torres Entre l'herba i els núvols, a càrrec de la companyia Cassigalls, que es durà a terme a la Facultat d'Educació, Psicologia i Treball Social, el proper dimecres, 18 de març, a partir de les 19.30h.

Notícies relacionades

Oficina de Premsa UdL / 18/06/2012
Jaume Pont rep a París el premi Virgile 2012 de poesia

Oficina de Premsa UdL / 11/12/2012
Jaume Pont, entre els vuit autors convidats al Saló del Llibre del Quebec