Jaume Puy, únic candidat a rector de la UdL

El catedràtic de Química creu que és una mostra del consens intern a la universitat

Descarregar pdf
JaumePuyUdL2019
L'actual vicerector de Recerca lidera l'única llista / Foto: UdL
L'actual vicerector de Recerca de la Universitat de Lleida (UdL), Jaume Puy Llorens, serà l'únic candidat a rector en les eleccions que tindran lloc el proper 7 de maig. La junta electoral ha fet pública avui la proclamació provisional d'aquesta sola candidatura que, si no hi ha cap al·legació, serà definitiva el proper dia 11.
 
Puy, catedràtic de Química a l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agrària (ETSEA), és professor de la UdL des del 1986. Té dos llicenciatures, la de Química i la de Física. Com a investigador, ha participat en 12 projectes estatals i 5 de la Unió Europea. Les seues línies de recerca se centren en àmbits com els nanomaterials, la caracterització dels processos físic-químics implicats en la biodisponibilitat de nutrients i elements tòxics en mitjans aquàtics naturals o l'especiació dinàmica. Quant a gestió, el catedràtic ha estat director del departament de Química, sots-director de l'ETSEA i vicerector de recerca de la UdL des de juny del 2011 fins a l'actualitat.
 
Jaume Puy considera positiu el fet que s'hi presenti una sola candidatura al rectorat perquè mostra el "consens intern" a la institució. Això "m'exigeix més responsabilitat per complir les expectatives que ha dipositat la gent en mi i vull agrair la confiança", ha destacat. En aquest sentit, el catedràtic assegura que la resposta que s'ha trobat per part de tota la gent amb la què ha parlat aquests darrers mesos ha estat "molt positiva".
 
La campanya arrencarà el 24 d'abril i s'allargarà fins el 5 de maig. La comunitat universitària podrà exercir el seu dret el dia 7, de les 10.00h a les 18.00 hores,  amb el sistema de vot ponderat: 51% el professorat doctor amb vinculació permanent, el 13% la resta de personal acadèmic, el 26% l'estudiantat i el 10% el personal d'administració i serveis.
 
El candidat ha d'obtenir més de la meitat dels vots vàlidament emesos una vegada aplicats els criteris de ponderació. La proclamació provisional dels resultats de les eleccions a rector de la UdL tindrà lloc el 8 de maig i la definitiva, el 14 del mateix mes.