El jazz torna a la UdL amb Eddie Henderson Quartet

El trompetista nord-americà actua amb la seua banda aquest divendres al Rectorat

Descarregar pdf
Eddie_Henderson
Eddie Henderson / FOTO: Zoot Mojo (CC BY-SA 4.0)
El trompetista nord-americà Eddie Henderson actuarà aquest divendres, 21 d'abril, a la Universitat de Lleida (UdL). Acompanyat de la seua banda, oferirà un concert de jazz a partir de les 21.00h a la Sala d'Actes del Rectorat. Considerat una llegenda vivent d'aquest estil musical, als seus 82 anys Henderson continua pujant als escenaris. En aquesta ocasió, ho farà amb el pianista Mattias Gayer, el contrabaix Arnie Somogyi i el bateria irlandès Stephen Keogh.
 
Nascut a Nova York l'any 1940, Eddie Henderson és fill d'una cantant i ballarina del mític Cotton Club i d'un membre del grup Billy Williams & The Charioteers. Va rebre les seues primeres lliçons de trompeta als 9 anys, del mític Louis Armstrong. Amb només 16 anys, va conèixer Miles Davis, que va quedar impressionat per la seua maduresa i bon gust, fins al punt d'animar-lo a iniciar la seua pròpia carrera, que ha combinat amb l'exercici de la medicina.
 
Als anys 70, va formar part de la banda de Herbie Hancock. Des de llavors, Henderson ha col·laborat amb músics com Art Blakey, Elvin Jones, Johnny Griffin, Slide Hampton, McCoy Tyner, Benny Golson, Max Roach, Jackie McClean, Dexter Gordon, Roy Haynes i Joe Henderson, entre altres. En solitari també ha signat una carrera brillant. Ha passat pel jazz elèctric i de fusió, tot i que durant la dècada dels 90 va tornar al jazz acústic.
 
La UdL es va incorporar al circuït de concerts de jazz el 28 d'abril de 1994 amb l'actuació de Kenny Burrell Quartet. Des de llavors, hi han actuat grans figures d'aquest estil, com ara Bill Evans, Jesse Davis, Paul Stocker, Carla Cook, Eri Yamamoto, Charmin Michelle, Perico Sambeat, Ronald Baker, Dan Barrett o Nicki Parrot, entre altres.