La Marató torna a la Universitat de Lleida

A més de la recepció de trucades la UdL va ser un dels 3 platós del programa

Descarregar pdf
marato
El Saló Víctor Siurana ahir. FOTO: UdL
El Saló Víctor Siurana de la Universitat de Lleida (UdL) ha tornat a ser aquest diumenge la seu telefònica de la Marató de TV3 i Catalunya Ràdio a les comarques de Ponent. Prop d'un centenar de voluntàries i voluntaris -inclosos el rector de la UdL, Jaume Puy, les vicerectores Montse Rué i Núria Camps, el president del Consell Social, Delfí Robinat, i el delegat del rector al campus d'Igualada, Carles Capdevila- van atendre les trucades dels donatius que arribaven a través de les línies habilitades. A més la UdL ha estat també un dels tres platós territorials del programa, juntament amb el far de Sant Cristòfol de Vilanova i la Geltrú i la Maternitat de Barcelona.

L'edició de La Marató d'enguany ha estat dedicada a la salut sexual i reproductiva, un conjunt de patologies que tenen una prevalença (proporció de persones afectades en una població i moment concrets) de 3 milions de persones a Catalunya i una incidència (nombre de casos nous que apareixen en una població i moment determinats) que s'estima en 210.905 nous casos cada any. Fins ara, arreu de Catalunya s'han recaptat 5.705.395 euros a través de trucades telefòniques, donatius per internet, transferències bancàries, Bizum i aportacions en caixers automàtics que aniran destinats a recerques relacionades amb aquestes malalties, encara poc conegudes i que afecten majoritàriament les dones i la població jove. 

La solidaritat amb la Marató dels universitaris també s'ha fet palesa amb les activitats que van tenir lloc durant la setmana organitzades pels consells de l'estudiantat: esmorzars, xerrades sobre salut salut sexual i reproductiva, la RectoRave, i un partit de bàsquet entre alumnat i personal docent i no docent.
 
Participants en el partit de bàsquet / Foto: UdL