La Societat Internacional de Genètica Animal tria la UdL per al congrés de 2019

Els organitzadors preveuen l'assistència d'entre 700 i 800 experts

Descarregar pdf
ETSEAUdLrecerca2016
FOTO: ETSEA-UdL
La Unitat de millora genètica animal del Grup de recerca en porcí de la Universitat de Lleida-centre Agrotecnio serà l'encarregada d'organitzar el 37è Congrés de la Societat internacional de genètica animal (ISAG), que tindrà lloc l'any 2019.

La candidatura presentada per la UdL, en col·laboració amb la Fundació UdL i Turisme de Lleida, s'ha imposat en un concurs internacional a les presentades des d'Itàlia i Canadà. D'aquesta manera, la capital del Segrià serà la seu d'aquesta trobada científica, la més important del món en aquest àmbit, que se celebra cada dos anys.

Així, al proper congrés de l'ISAG, que tindrà lloc a Dublin l'any vinent, el seguirà el de Lleida. El comitè organitzador local, presidit per Joan Estany, i copresidit per Romi Pena, tots dos membres de la Unitat de millora genètica animal UdL-Agrotecnio, espera una assistència d'entre 700 i 800 experts d'arreu del món.

La conferència se centrarà en diversos aspectes relacionats amb la genètica molecular bàsica o aplicada en animals com ara bioinformàtica, biologia computacional, epigenètica, genòmica de poblacions i de malalties, microbiòmica, seqüenciació del genoma, immunogenètica, selecció animals, marcadors genètics i edició de gens entre altres.