La Temporada musical al complet torna als espais de la UdL

El primer concert, amb dos solistes de l'Acadèmia Internacional de Música de Solsona

Descarregar pdf
Solistes de l'AIMS Gerard Flotats, violoncel Ellis Thomas, piano
Gerard Flotats i Ellis Thomas. FOTO: AIMS
La Temporada Musical de la Universitat de Lleida (UdL) torna amb la programació al complet aquest curs als espais de la UdL després que s'haguessin de suspendre concerts les dos anteriors edicions a causa de la pandèmia de la COVID-19. Si la situació sanitària es manté la XIX Temporada Musical oferirà set concerts entre aquest mes d'octubre i juny de l'any vinent.
 
El primer, amb un aforament permès de públic del 100% amb ús obligatori de mascareta, tindrà lloc dimecres 27 d'octubre, a les sis de la tarda, la Sala d'actes del Rectorat. L'actuació anirà a càrrec dels joves solistes de l'Acadèmia Internacional de Música de Solsona (AIMS): Gerard Flotats (violoncel) i Ellis Thomas (piano), que interpretaran peces de Ludwig van Beethoven, Robert Schumann, Samuel Barber, Enric Granados i Bohuslav Martinu.

El 17 de novembre, també a la Sala d'actes del rectorat, serà el torn del Trio Pedrell. Obres de Franz Schubert, Robert Gerhard Felix Mendelssohn seran interpretades per Christian Torres, al violí, Oscar Alabau, al violoncel i Jordi Humet, al piano.
 
Al desembre, la XIX la Temporada Musical ens presenta Una nit a l'òpera. La soprano lleidatana, Iolanda Dolcet, estarà acompanyada del Quartet Prysma, integrat pels membres de l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida: Xesco Grau (flauta), Joan Sancho (violí), Eduard Boleda (viola) i Marta Llona (violoncel).
 
Aquest viatge per la història de l'òpera inclou fragments de La flauta màgica, Les noces de Figaro i Don Giovanni, de Mozart; El barber de Sevilla, de Rossini; Carmen, de Bizet; La traviata, de Verdi; La bohème, Tosca, Madama Butterfly, Gianni Schicchi, de Puccini; i una de les àries més famoses de la lírica, Casta diva, de l'òpera Norma de Bellini.
 
Ja al 2022, tindran lloc quatres concerts. Dimecres 9 de març, Els combats del somni, amb la mezzosoprano, Marisa Martins, i Mac McClure, al piano. El 6 d'abril, serà el torn del duet format per Elina Sitnikava (violí) i Enrique Lapaz (piano). I el 4 de maig, el concert, dels habituals en les temporades musicals de la UdL dels músics que integren del Quartet Havel.
 
Per tancar la programació d'aquest curs 2021-2022, l'Aula de Música de la UdL ha programat un concert a l'aire lliure. L'Arborètum Dr. Pius Font i Quer-Jardí Botànic de Lleida, serà l'escenari de Swing i jazz dels anys 40 fins l’actualitat! de la mà de Mi&Me, amb Míriam Cortada Moguer (flauta travessera i veu), Aurora Matías Vejer (viola i veu), acompanyades d'un trio base format per guitarra, contrabaix i bateria. Entre les peces que interpretaran hi trobem Fields Isn't she lovely, de Stevie Wonder o When you're smiling, de Larry Shay, Mark Fisher i Joe Goodwin.