La UdL acull la reunió de patronat de la fundació Triptolemos

Ha aplegat universitats i empreses del sector agroalimentari

Descarregar pdf
triptolemos2018b
Els assistents a la reunió. FOTO: UdL

La Universitat de Lleida (UdL) ha acollit avui la reunió anual del patronat de la Fundació Triptolemos per al desenvolupament agroalimentari. Aquest ens privat, de la qual la UdL n'és patró fundador, aplega 45 universitats, empreses, entitats de consumidors i altres institucions relacionades amb el sector, amb l'objectiu de potenciar el món agroalimentari en la producció i distribució, l'economia, les polítiques socials, la cultura i la formació, tot connectant tots els actors involucrats.

La trobada, que ha comptat amb la presència del president, José Mª Sumpsi (ex subdirector general de FAO), els vicepresidents de la Fundació, José Luis Bonet (president d’Alimentaria i Fira de Barcelona, Cambra de Comerç de Espanya, Freixenet) i, Francesc Torres, (rector Universitat Politècnica de Catalunya), i del rector de la UdL, Roberto Fernàndez, ha reunit, una trentena de representants d'universitats catalanes i espanyoles, empreses (Vedeqsa, Freixenet, Betara) i institucions (CSIC).

Entre els temes tractats, les activitats de la Fundació als Salons Alimentària i Food tech Barcelona 2018, com ara una jornada sobre les conseqüències de les fake news en les empreses i consumidors o la presentació de la 8a Guia de la innovació del sistema alimentari espanyol; la projecció internacional a Llatinoamèrica; i les ajudes a la mobilitat a doctors en col·laboració amb la Fundació 'la Caixa'. Precisament, un dels 22 ajuts que enguany atorga la Fundació, serà per Rosa Maria Florensa, del Departament d'administració d'empreses i gestió econòmica dels recursos naturals de la UdL.