La UdL, amb la campanya Euromelanoma 2015 sobre càncer de pell

Descarregar pdf
euromelanomaUdL2015
La catedràtica de la Facultat de Medicina Foto: IRBLleida

La catedràtica de Dermatologia de la UdL,  Rosa Maria Martí, coordina enguany la campanya Euromelanoma 2015 sobre càncer de pell a Catalunya. Martí, que també és dermatòloga de l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova (HUAV) i investigadora del Grup de Patologia Oncològica de l'IRBLleida, encapçala un equip de tres especialistes voluntaris que entre els dies 1 i 5 de juny realitzaran revisions de la pell a aquelles persones que ho sol·licitin a través de la web de la campanya.

Al llarg de tota la primavera, diversos especialistes en Dermatologia de 29 països diferents realitzaran aquestes revisions gratuïtes de la pell a la població de risc per promoure la conscienciació, prevenció i diagnòstic precoç del càncer de pell a nivell de tota la població europea. En el cas de Lleida, a banda de la doctora Martí, també hi participen el doctor Casanova (Cap de Secció de Dermatologia de l'HUAV i professor a la UdL) i el doctor  Soria, facultatiu especialista de la secció de Dermatologia de l'HUAV.

El càncer de pell és el més comú arreu del món, tot i que el més agressiu, el melanoma, només representa menys del 2% dels casos. Habitualment està causat per una exposició als raigs UV del sol de forma excessiva o prolongada, els quals penetren a través de la dermis i causen lesions al llarg del temps. En els darrers anys, s'ha detectat un increment exponencial de casos de melanoma. Segons la Societat Espanyola d'Oncologia Mèdica, l'increment d'incidència afecta totes les edats i només el superen els càncers de fetge i tiroides.


Text: Comunicació IRB Lleida / Oficina de Premsa UdL